LITEPAY

15-01-2018

![litepay]((/static/2017/03/litecoin.png)Litepay is een nieuw fintech bedrijf voor het bieden van betalingsoplossingen voor Litecoin. De acceptatie van Litecoin kan snel worden verbeterd door het bieden van eenvoudige oplossingen voor online winkeliers voor het verwerken van Litecoin transacties. Het biedt een vergelijkbare dienstverlening als BitPay voor Bitcoin. BitPay is een soort PayPal oplossing voor Bitcoin die winkeliers in staat stelt om makkelijk Bitcoin te accepteren zonder deze zelf te hoeven verwerken. BitPay betaald de winkeliers direct uit op de bankrekening.

In Nederland is er Bitkassa die een vergelijkbare dienst heeft opgezet voor de Nederlandse winkeliers. Vooral BitPay heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Bitcoin betaalmarkt. LitePay wil nu het zelfde verwezenlijken voor Litecoin. Het zal een onmiddellijke conversie mogelijk maken van Litecoin naar de Amerikaanse Dollar. Litecoin betalingen kunnen direct worden gestort in Dollars op een bankrekening. LitePay zal ook Visa-betaalkaarten lanceren voor Litecoin. Hierdoor kan iedereen in elke winkel waar VISA wordt geaccepteerd met Litecoin worden betaald.

![litepay review]((/static/2018/01/litepay-logo.png)

LitePay zal in 2018 actief van start gaan voor vooral de Amerikaanse markt. Het bedrijf is gevestigd in San Francisco en heeft een technologische samenwerking met het vooraanstaande Bitcoin wallet bedrijf Bitgo!  De lancering van LitePay zal een belangrijke rol gaan spelen in de verdere acceptatie van Litecoin. De ontwikkeling van Litecoin staat niet stil en de marktkapitalisatie zal in 2018 verder oprukken. Trouwens, de naam LitePay zinspeelt al op deze trend. Lite is een kleinere rekeneenheid van Litecoin vergelijkbaar met de Bitcoin bits.

Voor meer informatie: