Historische zwarte maand voor bitcoin biedt kansen voor het slimme geld

01-06-2021

De bitcoin koers boekte in dollars een van de slechtste maanden ooit. Binnen een maand klapte de koers met 40 % in elkaar. Mei 2021 heeft geschiedenis gemaakt en vele handelaren armer. Een zwarte maand waar vele nieuwe beleggers nog in het rood staan.

Slechtste maand mei voor bitcoin in 10 jaar tijd: wat kunnen we verwachten?

bron: Cointelegraph

Zeker, vele handelaren stappen in bitcoin puur om te speculeren met de koers en gebruiken hefbomen. Ze nemen veel te veel risico. Wanneer plotseling het marktsentiment omslaat door o.a. de Tweets van Elon Musk met aanverwante verspreiding van allerlei bitcoin-FUD nieuwsberichten, verkopen slecht geïnformeerde beleggers en handelaren (vaak in paniek) hun pas aangekochte bitcoin. Dit zorgt voor een escalatie van liquidaties op de derivatenmarkten. De markt wordt schoongewassen van alle risicovolle speculatie en ook de nieuwe beleggers die zonder kennis van zaken waren ingestapt en dachten snel rijk te worden.

Hanteer een lange termijn visie met een plan van aanpak!

Bitcoin is een lange termijn belegging in een nieuwe activaklasse die de financiële wereld voorgoed kan veranderen. Een nieuwe belegger moet op basis van kennis over bitcoin's waarde propositie instappen en een percentage van het spaargeld aan bitcoin alloceren met behulp van een DCA-methode. Wanneer iemand zonder kennis van zaken instapt en vervolgens ook nog eens actief gaat handelen met o.a. hefbomen, is het een kwestie van tijd dat al het ingelegde vermogen in rook op gaat.

Beleggers moeten kijken naar de fundamentals. Er is niks veranderd, in tegendeel, bitcoin heeft in 2021 weer nieuwe doorbraken gehad qua adoptie en zal waarschijnlijk dit jaar nog de Taproot-upgrade worden doorgevoerd op het bitcoin netwerk. Bitcoin maakt elk jaar positieve stappen vooruit. Het is niet te stoppen. Hieronder kun je Raoul Pal aan het woord zien over de volatiliteit van bitcoin.

Inderdaad, het is na een periode van liquidaties en zo'n enorme koerscorrectie dat het weer een ideaal tijdpunt is om te beginnen met het accumuleren van bitcoin. Miljardairs zoals Ray Dalio en Stanley Druckenmiller die zelf nu vinden over te weinig bitcoin te beschikken, zullen nu zeker naar de markt kijken om een goed instapmoment te vinden om extra bitcoin in te slaan. Er staat veel slim geld aan de zijlijn. Slimme beleggers weten dat het beter is om digitaal goud te kopen dan een staatsobligatie.

Voor meer informatie:

\