Bitcoin als de ultieme offshore bank

17-03-2021

Bitcoin wordt door verschillende analisten beschreven als je eigen private offshore bank binnen het internet. Onder meer Michael Saylor ziet het als een veilige bank in cyberspace waar je verdiende geld zelf bezit, het niet kan worden ontwaard, worden ontnomen of gecensureerd door derde partijen. Bitcoin maakt financiële soevereiniteit mogelijk en overstijgt de grenzen van natiestaten en nationale banken. Hieronder kun je Michael aan het woord zien tijdens een interview:

Hieronder kun je Michael Saylor horen over Bitcoin als het APEX-eigendom van de mensheid:

Fiat geld op offshore banks migreert naar de offshore bitcoin bank

Hoe meer Bitcoin wordt geanalyseerd en begrepen in een periode van toenemende financiële repressie, hoe meer kapitaal het zal aantrekken en het netwerk verder groeit. De versterkende netwerkeffecten van bitcoin in combinatie met een toenemende schaarste en afnemende aanbod op de markten, zal zorgen voor een steeds hogere bitcoin koers waardoor het positieve feedback mechanisme wordt versterkt. Zeker in het kader van de biljoenen die de komende jaren digitaal zullen worden bijgetikt door de centrale bankiers, zal slim geld zoeken naar een veilige haven. Er staan biljoenen van de vermogenden en de grote corporaties (Apple, Amazon, etc.) op gecentraliseerde offshore banken in verschillende controversiële paradijseilanden geparkeerd.

Dit fiat geld genomineerd in vooral dollars zal door een toenemende inflatie worden ontwaard. Het beleggen in negatief renderende obligaties of pure dure aandelen zal niet meer als een houdbare beleggingsstrategie worden beschouwd. Uiteindelijk wordt het kapitaal op deze offshore banken ook worden uitgehold. Het is een kwestie van tijd dat steeds meer fiat geld zal vluchten naar het beste solide geld de mens ooit heeft uitgevonden: Bitcoin die van iedereen met een eigen wallet een offshore private bank binnen het internet maakt. Bitcoin's adoptie als een alternatieve veilige offshore bank is onvermijdelijk geworden. Vele vermogensbeheerders zijn al begonnen met de transitie.

Bitcoin offshore banking en The Sovereign Individual

In het onderstaande gesprek van What Bitcoin Did, kun je Robert Breedlove horen spreken over Bitcoin als een offshore bank en het beste solide geld dat de mensheid ooit heeft uitgevonden. Hij legt hierbij een verband met het boek The Sovereign Individual (1997). Een bijna profetisch boek die de komst van een soort digitaal internetgeld voorzag en het einde van de grote natiestaat voorziet door te grote schulden en hyperinflatie. Het is waarschijnlijk dat Satoshi Nakamoto dit boek heeft gelezen volgens Breedlove.