Het Bitcoin Debat tussen Jeff Booth en George Gammon

27-09-2023

We willen onze lezers aanraden om het bitcoin debat tussen Jeff Booth en George Gammon te bekijken op de What Bitcoin Did Show. Het gaat om aflevering 715.

Jeff Booth is de auteur van "The Price of Tomorrow" en CEO/Voorzitter van Ego Death Capital. George Gammon is een investeerder, macro-economisch expert en gastheer van "The Rebel Capitalist Show". We bespreken de rol van Bitcoin in de wereld: zijn rol als bescherming tegen het traditionele financiële systeem, zijn ontwrichtende potentieel en vermogen om alles opnieuw te waarderen, en de uitdagingen en gevolgen van een door Bitcoin gedomineerde wereld.

Wat zijn de respectieve Bitcoin visies?

Jeff Booth, een ondernemer, technoloog en auteur van het boek 'The Price of Tomorrow', is een visionair op het gebied van Bitcoin en een regelmatige gast in deze show. Maar het is bijna 3 jaar geleden dat de George Gammon werd geïnterviewd door Peter. Dit gesprek is voortgekomen uit een uitwisseling op Twitter, en al snel werd duidelijk dat ze meer gemeenschappelijke grond delen dan velen aanvankelijk zouden hebben aangenomen.

Velen geloven dat George anti-Bitcoin is, maar dat is niet het geval. Zijn standpunt over Bitcoin is pragmatisch. George gelooft in het belang van het bezitten van Bitcoin voor koopkracht buiten het traditionele systeem, vooral met de opkomst van door centrale banken uitgegeven digitale valuta. En toch benadrukt hij het belang van waarschijnlijkheden en afwegingen in discussies over Bitcoin en ziet hij het niet per se als een gegarandeerde weg naar rijkdom.

Waar liggen de verschillen in visies over bitcoin tussen Jeff en George?

De opvattingen van Jeff komen op veel punten overeen met die van George: ze uiten allebei hun geloof in het potentieel van Bitcoin. De verschillen tussen de twee gasten liggen in de waargenomen waarschijnlijkheden van hyperbitcoinisatie. Jeff ziet het potentieel van Bitcoin om het bestaande systeem opnieuw te waarderen als het gedecentraliseerd en veilig blijft. In dat geval moet men zich een wereld voorstellen waarin waarde wordt uitgedrukt in Bitcoin, niet waar Bitcoin in dollars wordt geprijsd.

Jeff promoot een toekomst waarin prijzen voor altijd zullen dalen ten opzichte van een vast aantal eenheden valuta, in schril contrast met het huidige systeem. Dit zal van invloed zijn op de waardering van Bitcoin in verschillende economische scenario's. Hoewel Bitcoin momenteel wordt gezien als een hoogrisico-investering met het potentieel voor aanzienlijke rendementen, kan de waardering van Bitcoin minder uitgesproken zijn in een wereld waarin goederen en diensten deflatie ervaren.

Deze What Bitcoin Did show was opnieuw een inspirerende oproep tot actie voor Bitcoin van twee gerespecteerde gasten. Jeff kon zich niet voorstellen zijn tijd en geld ergens anders te investeren vanwege de hoge verwachte rendementen. George gelooft dat zelfs als Bitcoin geen wereldwijde valuta wordt of wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals het gebruik van fractionele reserves en inflatie, er nog steeds enorme waarde is in zijn vermogen om transacties buiten het bestaande systeem mogelijk te maken. Het benadrukt dat iedereen de potentiële voordelen van Bitcoin zou moeten overwegen.

Voor het bekijken of beluisteren van deze aflevering, bezoek What Bitcoin Did.

Gerelateerde artikelen:

Bitcoin is Digital Energy

De Cypherpunks en de roots van Bitcoin

Friederich von Hayek over vrijheid en geld