AMDAX REVIEW

09-10-2020

Nederland heeft er een nieuwe exclusieve handelsbeurs voor Bitcoin bijgekregen. Het gaat om de Amsterdam Digital Asset Exchange (AMDAX). AMDAX is als eerste Nederlandse crypto-bedrijf officieel goedgekeurd en geregistreerd geworden door de Nederlandsche Bank.

Dit is wellicht niet zo vreemd aangezien AMDAX een exclusieve dienstverlening verleent aan alleen vermogende beleggers. Een particulier die gebruik wil maken van AMDAX zal eerst een persoonlijk gesprek moeten voeren met een AMDAX vertegenwoordiger en over een vermogen van 10 BTC moeten beschikken.

AMDAX levert hiervoor een op maat gemaakte dienstverlening waarbij de klant gebruik kan maken van een persoonlijke account manager voor het behartigen van de belangen. AMDAX kan een klant twee verschillende diensten leveren.

De AMDAX dienstverlening

  • Ten eerste is er de AMDAX Crypto Wealth optie. Deze optie geeft toegang tot een relatief gemakkelijke en passieve beleggingsstrategie waarbij het investeringsbudget wordt verdeelt over vaste periodieke BTC-aankopen waardoor de impact van de volatiliteit op de totale aankoop wordt verminderd. Het is een van de meest beproefde en veilige manieren om in Bitcoin te beleggen.
  • Ten tweede, is er de AMDAX Digital Asset Management optie. Deze optie biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van AMDAX's trading expertise en geeft de klant blootstelling aan de belangrijkste 10 cryptovaluta. AMDAX biedt hiermee een actieve index-beleggingsvorm aan waarbij getracht wordt om de benchmark te verslaan en meer rendement voor de klant wordt verwezenlijkt.

De AMDAX verzekering en verdere kosten

AMDAX klanten kunnen er verder voor kiezen om de crypto's verzekerd op te slaan. De AMDAX verzekeringspolis is zeer uitgebreid en dekt zelfs in het geval er transactieproblemen optreden door softwarefouten. De kosten van de verzekeringspolis bedragen 1.5% over de waarde van de opgeslagen crypto’s. AMDAX rekent verder een handelscommissie tussen de 0,2-1% bij het verwerken van orders en een beheervergoeding van 2% over het belegd vermogen per jaar.

De dienstverlening komt nogal met een kostenplaatje. De onderstaande video review over AMDAX komt tot dezelfde conclusie, het is vooral dure opslag.

https://youtu.be/Xsk3bn6n9vk

Is er een goed alternatief voor AMDAX?

Voor klanten die zoeken naar een vergelijkbare en in feite goedkopere dienstverlening is er gelukkig een prima Nederlands alternatief. De Bitvavo Exchange biedt niet een op maat gemaakte dienstverlening, maar een klant kan hier zelf op eigen initiatief een DCA-beleggingsstrategie uitvoeren. Verder worden de tegoeden zonder kosten verzekerd opgeslagen en kan de klant automatisch een 1% rente verdienen over de opgeslagen bitcoins. Verder kan de Bitvavo rekening gekoppeld worden aan de Nederlandse crypto-beleggingsdienst van Yieldt of de Nederlandse Crypto Hopper trading bot. Voor meer informatie:

CONCLUSIE OVER AMDAX

AMDAX biedt een uitstekende en exclusieve dienstverlening voor vermogende particulieren om op een uitgekiende manier veilig te beleggen in Bitcoin en andere digitale activa. De persoonlijke aanpak van AMDAX maakt het verder makkelijker voor vermogende particulieren om deze stap te zetten. Echter, voor de meeste particuliere beleggers is er een prima goedkoper Nederlands alternatief beschikbaar, de Bitvavo Exchange. Kijk en vergelijk.

Ten slotte, is het nu super eenvoudig om een Bitcoin ETF te kopen! Voor meer informatie:

Bron: AMDAX - Digital Asset Exchange - Nederland