Aandelen kopen met Bitcoin

29-10-2020

Kan ik aandelen kopen met Bitcoin (BTC)? Deze vraag is al een paar keer gesteld geworden van geïnteresseerde lezers. Tegenwoordig is het mogelijk om aandelen te kopen met bitcoin (BTC).

Meer en meer crypto-handelsbeurzen ontwikkelen zich tot een volwaardige nieuwe generatie effectenbeurs. Deze worden ook wel aangeduid als Digital Asset Exchanges (DAE). Hier kunnen gebruikers niet alleen Bitcoin en andere cryptovaluta kopen, maar ook aandelen, derivaten en andere gedigitaliseerde activa. Met gedigitaliseerde activa wordt dan meestal tokenized assets of equities bedoeld. De FTX Exchange is op dit moment het beste handelsplatform voor crypto's en tokenized equities. Bitpanda is een veel belovende Europese digitale beurs. Bitpanda zal naast reguliere cryptovaluta ook fractionele aandelen aanbieden die met bitcoin verhandeld kunnen worden.

Wat zijn tokenized equities?

Het gaat hier om effecten die als tokens op een blockchain worden uitgegeven. Een aandeel kan als een token worden uitgegeven en ook worden opgedeeld. Hierdoor is het mogelijk om een duur aandeel zoals Tesla in kleinere stukjes van $10 te hakken. Dit wordt ook wel fractioneren genoemd. Een Tesla aandeel kan in de vorm van een fractionele token voor iedereen met een klein budget beschikbaar worden gemaakt. Deze tokens kunnen makkelijk worden verhandeld met cryptovaluta zoals Bitcoin op een crypto exchange of Digital Asset Exchange die deze gespecialiseerde crypto-equity dienstverlening aanbiedt.

Waar kan ik nu het beste aandelen kopen met Bitcoin?

Op dit moment zijn er de volgende crypto beurzen die tokenized equities aanbieden:

  • FTX Exchange (aanbevolen handelsbeurs). Op de FTX handelsplatform kun je onder meer Tesla, Facebook, Amazon en Google aandelen kopen met bitcoin!
  • Binance beschikt over Stock Tokens van onder meer Tesla en Coinbase (COIN). Echter, je zult over BUSD moeten beschikken.
  • De Weense beurs Bitpanda zal ook fractionele aandelen gaan aanbieden die verhandelbaar zijn voor BTC.
  • Uphold
  • Abra