Jerome Powell over crypto, er komt geen verbod!

01-10-2021

Jerome Powell heeft tijdens een toespraak voor de House Committee on Financial Services verklaart dat hij niet de intentie heeft om crypto te verbieden. Jerome Powell is de voorzitter van de Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten. Hij gaf aan niet het spoor van de Chinese overheid te volgen.

Jerome gaf wel te kennen dat USD stablecoins onder toezicht moeten worden gebracht:

‘(stablecoins) vallen tot op zekere hoogte buiten de regelgevende perimeter, en het is gepast dat ze worden gereguleerd. Zelfde activiteit, zelfde regelgeving.’

Hij gaf verder aan dat een digitale dollar (CDBC) een vergelijkbare rol als stablecoins kan gaan vervullen.

Investeerders gerustgesteld, de markt veert op

Zijn uitspraken waren natuurlijk zeer geruststellend voor investeerders die nerveus werden van de laatste berichten uit China. De centrale bank van China komt steeds met verdere nieuwe regelgeving en verboden aan om het gebruik van crypto en natuurlijk bitcoin zo veel mogelijk te beperken. In het kort, China kiest voor een algeheel crypto verbod, terwijl de Verenigde kiest voor crypto regulering.

In feite, maakt de hele financiële sector in de Verenigde Staten zich klaar voor de adoptie van bitcoin en crypto in het algemeen. Met smacht wordt er verlangd naar een Bitcoin ETF. Gary Gensler die voorzitter van SEC heeft zich positief uitgelaten over de lancering van een Bitcoin ETF later dit jaar dat gebaseerd op termijncontracten. NYDIG heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan partnerships die ervoor heeft gezorgd dat de bancaire infrastructuur in het land in feite massaal bitcoin rekeningen zou kunnen uitrollen.

Een mogelijk verbod zou in feite de Federal Reserve op een ramkoers zetten met de financiële belangen van Wall Street waaronder Morgan Stanley, Goldman Sachs en Paxos. Wall Street is anno 2021 pro-crypto en wil onder meer via Fireblocks toegang tot de DeFi-protocollen krijgen zoals Badger Finance.