Alles over de Bitcoin City in El Salvador

25-11-2021

El Salvador gaat in 2022 beginnen aan de bouw van een nieuwe stad die toegewijd is aan bitcoin en gefinancierd wordt door bitcoin.

Deze bitcoinstad zal aan de voet van een vulkaan worden gebouwd. Deze vulkaan zal in de benodigde geothermische energie voorzien voor het delven van bitcoin en het opwekken van elektriciteit voor de stad. Bitcoin City en de benodigde bitcoin mining infrastructuur zal worden gefinancierd door een staatsobligatie die door El Salvador zal worden uitgegeven.

El Salvador hoopt 1 miljard dollar op te halen van investeerders. De opgehaalde dollars worden voor de helft geherinvesteerd in de benodigde infrastructuur en voor de andere helft gebruikt om bitcoin mee te kopen. Inderdaad deze staatsobligatie zal een bitcoinstad, bitcoin mining infrastructuur en bitcoin zelf als onderpand aanhouden. Voor meer informatie: de Bitcoin Bond van El Salvador.

Bitcoin City is een Bitcoin belastingparadijs

Bitcoin City lijkt wel op een vrije stadstaat te worden binnen El Salvador. De stad krijgt een eigen burgemeester en unieke regelgeving om onder meer rijke bitcoiners aan te trekken.

Bitcoin City zal in principe geen belastingen heffen over haar inwoners. Je hoeft je als Bitcoiner niet meer druk te maken over onroerendgoedbelasting, loonbelasting, inkomstenbelasting en vermogenswinstbelasting. Het is een belastingparadijs. Er wordt maar 1 belasting geheven waar de inwoners zelf geen last van hebben: een BTW-tarief van 10%. Met deze opbrengsten zal de stad zich onderhouden en de rente op de staatsobligatie afbetalen. Beleggers die 100.000 dollar hebben geïnvesteerd in deze staatsobligatie krijgen na vijf jaar recht op burgerschap en kunnen in feite direct intrekken wanneer de stad zijn vorm krijgt.

Waar zal Bitcoin City worden gebouwd?

Bitcoin City komt aan de voet van de Conchagua vulkaan in El Salvador. Deze vulkaan is gelegen bij de stad La Union in de Golf van Fonseca. De golf van Fonseca wordt gedeeld met Honduras en Nicaragua.

undefined || ''

Hopelijk zullen vele seismologen zich vestigen in Bitcoin City aangezien het niet geheel duidelijk is of de vulkaan als actief kan worden aangemerkt. Het is een geërodeerde vulkaan en lijkt op een volledig slapende vulkaan. Het is niet duidelijk wanneer de laatste uitbarsting heeft plaatsgevonden. Het heeft door de eeuwen heen geen seismische activiteit vertoond. Maar goed, dat wil nog niet alles zeggen. Hopelijk blijft de vulkaan nog een aantal eeuwen of langer doorslapen.

De eerste Bitcoin Citadel?

In bitcoin kringen wordt er wel gesproken over de opkomst van Bitcoin Citadels. Bitcoin stadstaatjes in een post-hyperbitcoinization tijdperk waarbij de meeste natiestaten door hyperinflatie en een valutacrisis in macht en omvang zijn afgenomen. El Salvador maakt zich duidelijk klaar voor een dergelijk scenario. Het is de eerste natiestaat die Bitcoin op de balans zet als een strategische reserve, Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteert en een eerste Bitcoin Citadel bouwt voor een steeds rijker wordende Bitcoin gemeenschap. Het wordt weer even tijd om het boek de Sovereign Individual van 1996 weer eens te herlezen...

Beschik jij al over bitcoin om uit te geven in deze nieuwe stadsstaat?

Lees dan het volgende artikel:

Waar kan ik het beste goedkoop bitcoin kopen?