Binance stelt ex-FATF adviseurs aan

25-03-2021

Binance heeft bekend gemaakt om twee belangrijke ex-medewerkers van de FATF aan te stellen om er voor te zorgen dat het bedrijf voorop loopt op de mogelijke zetten van de FATF. De FATF is namelijk geen bitcoin- of cryptovriendelijke organisatie. Binance ageert pro-actief en slim:

keep your friends close but your enemies closer

Wat is de FATF?

FATF is een acroniem voor de Financial Action Task Force (FATF) van de G7. Het werkt als een onafhankelijk intergouvernementeel orgaan voor de ontwikkeling van aanbevelingen die het witwassen van geld en de financiering van terrorisme tegen gaan. Deze aanbevelingen worden erkend als een internationale norm en de landen die zich hebben aangesloten moeten in feite deze aanbevelingen opvolgen en worden daarop getoetst. De FATF-aanbevelingen die deze organisatie opstelt voor de cryptobedrijven kunnen ingrijpende gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat een cryptobedrijf zoals Binance goed inzicht moet krijgen over hoe deze organisatie werkt en denkt.

Nieuwe FATF aanbeveling in de maak voor virtual assets en VASP's

De FATF werkt onder meer hard aan nieuwe aanbeveling als het gaat om regulering van virtual assets (VA) en virtual assets service providers (VASP). Onder virtual assets (VA) worden cryptovaluta, tokens en digitale activa in het algemeen worden beschouwd. VASP's zijn de uitgevers en de koop/verkoop punten van de virtuele activa. Denk hierbij aan makelaars en handelsbeurzen. De FATF heeft op 19 maart 2021 de informatie over een nieuwe een public consultation gepubliceerd over de verdere aanpak van VA en VASP's.

Binance is FATF compliant zijn en voorop lopen

Het is vanuit deze visie dat Binance dan ook belangrijke ex-medewerkers van de FATF heeft aangetrokken. Op deze manier kan Binance voorop lopen en de juiste globale strategieën opstellen om onder meer nieuwe FATF-regels te kunnen navolgen; maar verder ook een dialoog te kunnen voeren met de organisatie zelf.

Wie heeft Binance dan aangenomen?

Het gaat om Rick McDonell een belangrijke ex-bestuurslid van de organisatie en Josée Nadeau het voormalig hoofd van de Canadese delegatie bij de FATF. Beide medewerkers zullen Binance’s global compliance team versterken. Voor meer informatie: Binance Persbericht en natuurlijk onze Binance Review.