This is your Promo Bar Text. Link to something new and exciting!

LITEPAY

litepayLitepay is een nieuw fintech bedrijf voor het bieden van betalingsoplossingen voor Litecoin. De acceptatie van Litecoin kan snel worden verbeterd door het bieden van eenvoudige oplossingen voor online winkeliers voor het verwerken van Litecoin transacties. Het biedt een vergelijkbare dienstverlening als BitPay voor Bitcoin. BitPay is een soort PayPal oplossing voor Bitcoin die winkeliers in staat stelt om makkelijk Bitcoin te accepteren zonder deze zelf te hoeven verwerken. BitPay betaald de winkeliers direct uit op de bankrekening.

In Nederland is er Bitkassa die een vergelijkbare dienst heeft opgezet voor de Nederlandse winkeliers. Vooral BitPay heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Bitcoin betaalmarkt. LitePay wil nu het zelfde verwezenlijken voor Litecoin. Het zal een onmiddellijke conversie mogelijk maken van Litecoin naar de Amerikaanse Dollar. Litecoin betalingen kunnen direct worden gestort in Dollars op een bankrekening. LitePay zal ook Visa-betaalkaarten lanceren voor Litecoin. Hierdoor kan iedereen in elke winkel waar VISA wordt geaccepteerd met Litecoin worden betaald.

litepay review

LitePay zal in 2018 actief van start gaan voor vooral de Amerikaanse markt. Het bedrijf is gevestigd in San Francisco en heeft een technologische samenwerking met het vooraanstaande Bitcoin wallet bedrijf Bitgo!  De lancering van LitePay zal een belangrijke rol gaan spelen in de verdere acceptatie van Litecoin. De ontwikkeling van Litecoin staat niet stil en de marktkapitalisatie zal in 2018 verder oprukken. Trouwens, de naam LitePay zinspeelt al op deze trend. Lite is een kleinere rekeneenheid van Litecoin vergelijkbaar met de Bitcoin bits.

Voor meer informatie:

 

BITCOIN BITS

De introductie van Bitcoin bits!

bitcoin bitsHet is niet meer makkelijk om in hele bitcoins te rekenen. Het is beter om bitcoin te meten in bits. Bitcoin (BTC) moet genoteerd staan in bits, waarbij 1 bit voor 1 duizendste deel staat van 1 hele Bitcoin. Bits is een vereenvoudigde term voor millibit of millibitcoin. Volgens Jimmy Song, een vooraanstaande Bitcoin ontwikkelaar is het beter en vooral makkelijker om te spreken in termen van bits dan millibits. Hij heeft dan ook een formeel voorstel ingediend om bits te gaan hanteren als de officiële bitcoin reken- en meeteenheid. Het voorstel staat bekend als BIP 176 en kan hier worden gelezen: Github.

Waarom zouden we gebruik moeten maken van de bits rekeneenheid?

Uiteindelijk gaat het om psychologie. Mensen willen graag hele munteenheden kopen. Nu de prijs van Bitcoin boven de 10.000 euro ligt en naar alle waarschijnlijkheid geleidelijk op volatiele manier alleen maar verder zal stijgen, is het beter om in bits te rekenen. De afkorting die wordt gehanteerd is  mBTC (mɃ) en wordt in decimalen zo weergegeven: 0.001 Ƀ.

Wil je 1 Bitcoin kopen, zul je dit zien als 1000 bits (1000 mBTC). Beschik je niet over 10.0000 euro, dan koop je gewoon 100 Bitcoin bits voor €1000,-. Hieronder in het tabel kun je zien hoe dit er uit kan zien:

Prijs per 1 BTC  in mBTC – BITS  in BTC
€10.000,- 1000 1.0
100 0.1 100 bits = €1000,-
10 0.01 10 bits = €100,-
1 0.001 1 bits = €10,-

 

Door het rekenen in bits zal iedereen het gevoel hebben dat ze bitcoins kopen. De vraag naar andere cryptovaluta wordt mede gedreven door het feit dat 1 Bitcoin te duur is en dat een koper het liefst 1 eenheid van iets wil hebben. Liever 1 of 2 Litecoins dan 0.02 BTC. Het aanbieden van 20 bitcoin bits is dan veel interessanter. Bovendien, het is ook makkelijker om af te rekenen. Een kopje koffie met een gebakje kan dan gemakkelijker worden uitgedrukt in halve bits of hele bits dan in onuitspreekbare duizendste deeltjes van een bitcoin.

De standaard van de Bitcoin bits is van belang en heeft nut voor de Bitcoin gemeenschap en de Bitcoin exchanges. Iedereen zal deze bits standaard moeten omarmen. Zodat iedereen zal spreken over Bitcoin bits in plaats over hele en vooral duizendste delen van een Bitcoin.

Hoe is dit mogelijk?

Spreken over bitcoin bits en het invoeren van een andere rekeneenheid is mogelijk doordat 1 Bitcoin in feite de grootste rekeneenheid is. 1 Bitcoin is deelbaar tot 100 miljoen delen of eenheden. De kleinste rekeneenheid binnen Bitcoin is 1 satoshi. In deze zin zouden we ook kunnen spreken over satoshi’s. 1 Bitcoin bit staat in feite voor 100.000 satoshi. 1 Bitcoin staat voor 100 miljoen satoshi. Als de koers van Bitcoin doorschiet boven de 100 duizend euro, dan heeft het zin om gewoon te rekenen in de kleinste rekeneenheid van Bitcoin. Tot die tijd, besef dat als je over 1 Bitcoin bit beschikt, je in feite 100.000 satoshi’s kunt uitgeven!

Even opletten. Er bestaat ook een Bitcoin Bit als rekeneenheid. 1 Bitcoin Bit is 100 satoshi. In dit voorstel voor het invoeren van de Bitcoin Bits standaard gaat het niet om deze kleinere rekeneenheid, maar zoals eerder aangegeven de millibit of millibitcoin rekeneenheid, waarbij deze naam wordt vereenvoudigd en alle prijzen worden aangegeven in (milli)bits in plaats van termen van 1 bitcoin.

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

 

 

CRYPTO FINANCE

De Bitcoin is een technologische doorbraak die een paradigma verschuiving veroorzaakt in de wereld van financiën doordat het de opkomst van crypto finance mogelijk heeft gemaakt.

crypto financeCrypto  finance is een algemene term dat de ontwikkeling van een decentraal economisch systeem van nieuwe financiën behelst. De term nieuwe financiën verwijst naar nieuwe netwerken en platformen op basis van cryptovaluta en blockchain-technologieën. Het zal de wereld van oude financiën dwingen te hervormen en te verbeteren. Crypto finance op basis van cryptografie en gedistribueerde netwerken zal de oude financiële orde desintermediëren.

Crypto finance is een brede term die ook in verband staat met het samenvoegen van de volgende componenten:

Om deze nieuwe high-tech wereld van financiën te ontwikkelen zullen nieuwe crypto finance dienstverleners nodig zijn. Deze nieuwe Crypto Finance dienstverleners zullen niet alleen meer mensen globaal kunnen includeren in een gelijkwaardiger financieel systeem, maar ook makkelijker mensen en bedrijven waar dan ook in de wereld van kapitaal voorzien en een nieuwe ‘industriële’ revolutie en economische hoogconjunctuur kunnen bewerkstelligen.

De populariteit van de Initial Coin Offerings of de Token Crowd Sales is een concreet bewijs van deze trend waarbij kleine start-ups aan de slag kunnen met de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten. De oprichting van nieuwe banken zoals Polybius en Bankera zijn andere concrete bewijzen over hoe de wereld van oude financiën de wereld van nieuwe financiën kan integreren binnen een meer democratische financiële dienstverlening in het belang van de eindgebruikers. Meer en meer investeringen komen terecht waar het echt nodig is om de economische motor en innovatie echt op gang te brengen. Andere concrete voorbeelden zijn Omise met het OmiseGo project en Humaniq.

Innovatie met een hoogconjunctuur die daadwerkelijk een globale impact kan krijgen door het includeren van zo veel mogelijk mensen. Een goed project zoals BitSim, nu Fuzo, kan miljoenen mensen met een mobiele telefoon in de derde wereld zonder bankrekening includeren in de wereld van cryptofinance dankzij simkaart technologie. Dankzij de inzet van Blockstream kan straks iedereen met een parabool antenne ook via de satellieten toegang krijgen tot het Bitcoin netwerk. Bankrekeningen en internet aansluitingen zijn niet meer nodig. Het is voldoende met een eenvoudige technologische uitrusting en een mobiele telefoon voor het verrichten van financiële transacties per sms.

Meer en meer landen, centrale banken en banken zullen de wereld van nieuwe financiën moeten omarmen om te kunnen overleven in de toekomst. De meeste banken en centrale banken zijn dan ook al betrokken bij vele verschillende blokketen en crypto-equity projecten zoals RippleHyperLedgerNeo en de Ethereum Enterprise Alliance. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe consensus algoritme dat in de toekomst veel makkelijker een nieuwe crypto finance orde kan scheppen: Hashgraph. Welkom in de wereld van nieuwe cryptografische financiën!

Gerelateerde onderwerpen:

 

ICO SCAMS

ICO SCAMS & FUD! Fear, Uncertainty and doubt over Initial Coin Offerings!

Een ICO is een bijzondere nieuwe manier om aan financiering te komen. De blockchain revolutie schept in feite vele nieuwe mogelijkheden voor het verkrijgen van financiering. Op dit moment lijkt financiering van nieuwe blockchain projecten door middel van een Initial Coin Offering gemakkelijker dan ooit. Inderdaad, er is een wildgroei aan het aantal ICO’s die elke dag worden gelanceerd.

Wat is een ICO eigenlijk?

ico scamsEen ICO kan worden beschouwt als een crowdfunding-project van meestal een bedrijf op een blockchain. Het project wordt voornamelijk gefinancierd met cryptogeld waarbij iedereen kan meedoen. In ruil voor het ingelegde bedrag krijgt de belegger een x aantal tokens. Deze tokens werken vaak als een soort aandelen aan toonder. Vaak geven ze een stemrecht en zijn ze via een eigen blokketen en smart contract volledig geprogrammeerd om onder andere jaarlijks een uitdeling te geven wanneer het project met winst gaat.

De werking van een ICO en crypto-token moet vooraf goed worden onderzocht. Vanwege het succes en de huidige populariteit van ICO’s als een middel voor financiering van projecten lijkt iedereen nu een ICO op te kunnen zetten. Dit is een problematische ontwikkeling aangezien er niet alleen mogelijk veel slechte ICO’s kunnen worden georganiseerd, maar ook echte nep of scam ICO’s. Het is dan ook niet vreemd dat in het licht van de huidige wildgroei het AFM een waarschuwing heeft uitgebracht. Er zijn zeer veel risico’s verbonden met het investeren in een ICO.

Wat is het grootste probleem met de ICO’s? Hoe kan ik een ICO scam herkennen?

Het grootste probleem is dat het heel moeilijk is voor een belegger om te bepalen of een project haalbaar, nep of goed is. Eenvoudig uitgedrukt: een idee voor een ICO kan nog zo goed of eerlijk zijn, uiteindelijk is het een software project op basis van slimme contracten. Het bepalen of de slimme contracten goed of slecht zijn geprogrammeerd, is moeilijk vast te stellen voor een belegger. Vele ICO’s zijn mogelijk slecht geprogrammeerd en daardoor is er een grote kans tot falen. Bovendien zijn er de risico’s met nep (scam) ICO’s opgezet door oplichters. Door deze wildgroei en ongewisheid over ICO’s is voorzichtigheid geboden en het uitvaardigen van een waarschuwing door het AMF terecht.

Het herkennen van een ICO scam is voor de doorsnee belegger moeilijk aangezien het uiteindelijk afhankelijk is van een objectieve beoordeling van de bron code van en BETA-versie van een product. Een kwetsbaarheid in de geprogrammeerde slimme contracten kan door een hacker worden benut om een project te saboteren en geld te stelen. Vaak is het bovendien nog eens moeilijk om te bepalen het dan gaat om een scam of een hack! Er zijn natuurlijk ook duidelijke ICO scams aanwezig waarbij er geen echte ontwikkelaars actief zijn. Probeer altijd even contact te leggen met een ontwikkelaar, controleer de profielen van het team en doe veel onderzoek voordat je geld investeert in een ICO.

Een andere factor die het geheel moeilijk maakt is dat de meeste ICO’s gebruik maken van de Ethereum blockchain. Dit stelt enorme eisen aan Ethereum aangezien deze uiteindelijk als het fundament alles moet kunnen verwerken en vastleggen. ICO’s gebaseerd op Bitcoin met behulp van zijketens met RSK zijn in de toekomst ook interessant om te bestuderen.

Nieuwe mogelijkheden voor Nederland?

Toch, we moeten ook niet meteen alle ICO’s zwart verven. Er zijn goede voorbeelden van goed uitgevoerde ICO’s en prachtige blockchain projecten zoals Ethereum. Toch enige vorm van kwaliteitsbewaking en regulering is zeer wenselijk. Het is belangrijk dat nieuwe ICO’s aan bepaalde kwaliteitscriteria moeten voldoen voordat ze mogen worden uitgebracht. Hier kunnen instanties zoals het AFM een positieve rol bij kunnen spelen met bijvoorbeeld de behulp van gekwalificeerde incubators in Nederland. Het AFM zou samen kunnen werken met goedgekeurde incubators die alle ICO’s toetst en op een goede manier helpt opstarten. Nederland kan zo veel goede bedrijven aantrekken voor het opzetten van legitieme en hoogwaardige ICO’s. Veel bekende ICO’s, zoals ook Ethereum, zijn opgezet in de vorm van een Zwitserse stichting. Nederlandse stichtingen lijken veel op de Zwitserse stichtingen….. Waarom niet? Nederland zou als een incubator land kunnen gaan dienen voor nieuwe blockchain bedrijven die nieuwe projecten via een ICO willen financieren. Het organiseren van een ICO is een prachtige nieuwe manier om projecten te financieren, maar het moet wel professioneel worden gedaan met een duidelijke structuur, beleid en toezicht.

Voor meer informatie:

BITCOIN VS BITCOIN CASH

Bitcoin versus Bitcoin Cash?

bitcoin cash vs BitcoinBitcoin Cash is gesplitst van de originele Bitcoin blockchain. De splintergroep binnen Bitcoin Cash die het mogelijk heeft gemaakt, beweert dat ze op de ware en enige Bitcoin blockchain voortbouwen. Dit is niet correct. Er valt veel te zeggen over het conflict. Laten we het eens rustig doornemen.

Bitcoin versus Bcash!

Bitcoin Cash is gebaseerd op een zogenaamde contentious hard fork, de vork is zonder consensus van de Bitcoin gemeenschap doorgevoerd geworden. Het is daardoor niet meer een deel van het Bitcoin netwerk. Bovendien heeft de Bitcoin Cash splintergroep de Segwit update, waarover wel een Bitcoin community consensus was bereikt, niet doorgevoerd. Dit is een wezenlijk verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash. Bitcoin Cash is niet Bitcoin.

Bitcoin Cash wil graag de positie van Bitcoin innemen en de Bitcoin worden. Mocht Bitcoin Cash ooit Bitcoin inhalen en de naam veroveren en als troonopvolger van Bitcoin de troon beklimmen, dan moeten realiseren dat een Bitcoin altcoin, de enige echte Bitcoin heeft weggeduwd. Daarom dat Bcash een meer correcte naam zou zijn voor Bitcoin Cash. Hetzelfde geldt voor Bitcoin Gold en andere altcoins, zoals Bitcoin Plus, die de Bitcoin naam misbruiken.

Bitcoin Cash vs Bitcoin is een interne burgeroorlog

Het hele debat van Bitcoin vs Bitcoin Cash is mogelijk omdat het uiteindelijk gaat om een interne burgeroorlog over de manier waarop Bitcoin schaalbaar kan worden gemaakt en de implementatie van de Segwit upgrade. Het gaat over een mislukte overeenstemming over hoe en wanneer er grotere transactieblokken kunnen worden ingevoerd en wat de lange termijn gevolgen zijn van Segwit voor bepaalde Bitcoin miners. Grotere transactieblokken zijn op korte termijn in het voordeel van de Bitcoin miners. De Chinese Bitcoin Miners en vooral Bitmain willen hier niet hun machtspositie verliezen en misbruiken de Bitcoin Cash vork voor hun eigen machtsspelletjes. Bitmain is niet alleen een van de machtigste Bitcoin miners, maar ook de belangrijkste Bitcoin miner hardware fabrikant. Bimain brengt o.a. de Asic Booster mining hardware op de markt. De segwit update is niet compatibel met deze hardware. Vandaar…..

Bitcoin vorken zijn mogelijk dankzij de ondersteunde rekenkracht van betrokken miners binnen het netwerk. Ze verdubbelen in feite hun inkomsten en vermogen waarbij ze deze tevens kunnen inzetten voor het voeren van een eigen agenda. Een agenda die de implementatie van grote blokken prioriteren en off-chain schaalbaarheidsoplossingen zoals de sidechains technologie en het lightning netwerk van Blockstream als existentiële gevaren beschouwt.

Bitcoin en Bitcoin Cash hebben beide legitimiteit en het staat iedereen vrij om Bitcoin te vorken, maar de interne machtsspelletjes, van vooral de Chinese Bitcoin miners en belangrijke boegbeelden zoals Roger Ver, zijn controversieel en schadelijk. Uiteindelijk gaat het om een verschil in visie en prioritering. Beide projecten beogen het zelfde doel te behalen.

Bitcoin waarbij de ontwikkeling van het netwerk wordt ondersteund door de Bitcoin Core ontwikkelaars geven alle prioriteit aan het decentraal en censuur vrij houden van het netwerk en willen Bitcoin uiteindelijk schaalbaar maken door een tweede-transactielaag toe te voegen waarbij een groot gedeelte van bepaalde transacties eerst buiten de blockchain worden omgeleid voordat ze definitief worden vastgelegd op de blockchain. Bitcoin Cash geeft alle prioriteit aan een snelle oplossing voor het schaalbaar maken van het Bitcoin netwerk door de blokken te vergroten van 1MB naar 8MB. De segwit update die tweede-laag schaalbaarheidsoplossingen mogelijk maakt voor de blokchain wordt als een vorm van ketterij beschouwt, aangezien Satoshi Nakamoto het in zijn whitepaper spreekt over zijn visie voor Digital Cash en niet Digital Gold. Vandaar dat de Bitcoin Cash aanhangers zo fanatiek zijn om de Bitcoin merknaam over te nemen door het veroveren van de troon. Bitcoin is nu de Crypto King. De Bitcoin Game of Thrones zijn in volle gang! Hoe zal dit in de respectieve termijn contracten vertalen? De Bitcoin XBT Futures en de Bitcoin Cash BCH Futures? Welk gevolg zal het conflict hebben voor de ontwikkeling van goede altcoins zoals Litecoin, Vertcoin, Viacoin en NAVcoin?

Voor meer informatie:

 

ROOTSTOCK (RSK)

Het belang van Rootstock project voor Bitcoin?

rootstock rsk ethereum op bitcoinEven een stap terug. Het succes van Ethereum is te danken aan de flexibiliteit van de blokketen met een ingebouwde protocol voor het uitvoeren van slimme contracten. Slimme contracten stellen ontwikkelaars in staat om applicaties en tokens te programmeren. Het is vooral benut geworden door slimme zakenmensen om via Ethereum tokens en Initial Coin Offerings op te zetten voor het financieren van nieuwe projecten.

Bitcoin kent deze flexibiliteit niet. Het bitcoin transactieprotocol is gebaseerd op een rigide script taal waarbij alles draait om veiligheid, niet flexibiliteit. Bitcoin is dan ook niet ontwikkeld om te worden gebruikt als een smart contract platform, maar als een veilige cryptocurrency. Hier komen we meteen tot een belangrijk onderscheid tussen beide blokketens. Toch wil dit niet zeggen dat Bitcoin daardoor niet gebruikt zou kunnen worden als een fundament voor een slimme contracten protocol. De ontwikkeling van Bitcoin met een smart contract platform is vertraagd geworden door het lange uitblijven van de Segregated Witness update waardoor een kleine transaction mallebility probleem in het Bitcoin protocol niet kon worden verholpen. Nu het probleem is verholpen kan er daadwerkelijk werk worden gemaakt van bestaande experimenten en projecten zoals die van Rootstock (RSK).

Rootstock brengt de Ethereum smart contract platform naar Bitcoin als een zijketen zonder dat er Ethers nodig zijn. De smart contract functionaliteit wordt toegevoegd als een sidechain op de Bitcoin blockchain en wordt ook gefinancierd door bitcoins.

De koppeling wordt verwezenlijkt door een two-way-peg dwz een tweeweg-pin-gat verbinding waarbinnen een X aantal bitcoins tijdelijk op de blokketen worden vastgezet om vervolgens op de sidechain te worden vrijgegeven. Deze (smart) bitcoins kunnen vervolgens gebruikt worden voor het uitvoeren van smart contracts en de betalingen die daaraan gekoppeld kunnen zijn. Wanneer de bitcoins weer op de respectieve sidechain worden vastgezet, kunnen de corresponderende bitcoins die op de Bitcoin blockchain vast zaten nu weer los en in omloop komen.

Het voordeel van deze constructie is dat de Bitcoin blockhain als veilig transactienetwerk onveranderd blijft en ongemoeid blijft bij een mogelijk falen van een smart contract in een sidechain. Er zijn geen risico’s verbonden met het experimenteren met expressieve programmeertalen en smart contract applicaties voor het functioneren van het Bitcoin netwerk. Bovendien is er altijd zekerheid dat financiële transacties veilig worden verwerkt. Dus door bovenop Bitcoin te bouwen krijg je alle mogelijkheden die Ethereum biedt naar Bitcoin zonder de gevaren en risico’s. De risico’s blijven beperkt tot de betreffende sidechain in kwestie.

Toch, Rootstock is er nog niet helemaal….. de koppeling tussen beide ketens kan nog niet vertrouwensloos plaatsvinden. Dit is een groot nadeel ten opzichte van Ethereum. Zolang dit technologisch zwakke punt niet is opgelost is het moeilijk om te concurreren en schaalbaar te worden. Toch, nu Segregated Witness is geïmplementeerd geworden kunnen de ontwikkelaars echt van start gaan met het experimenteren met smart contracts voor Bitcoin. Het Ginger open-source testnet platform is voor iedereen beschikbaar!

Ten slotte, vergeet niet dat Rootstock ook samenwerkt met de Litecoin Foundation. Litecoin zal inderdaad ook over Smart Litecoins beschikken! Alweer een reden om niet Litecoin te vergeten. Litecoin is een pionier op het gebied van het testen van nieuwe tech snufjes voor Bitcoin.

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

LEDGERX

Het belang van LedgerX

ledger x

LedgerX is een gespecialiseerde institutionele financiële dienstverlener met een handelsplatform voor de afwikkeling van geld- en effectentransacties voor Bitcoin Opties. LedgerX is volledig door de Amerikaanse CFTC gereguleerd. Het is de bedoeling dat LedgerX het zal recht krijgen om te fungeren als een CFTC gereguleerde SEF (Swap Execution Facility) en een DCO (Derivates Clearing organization) organisatie. LedgerX onderkent het belang van de financiële innovatie van cryptogeld en wil deze samenbrengen met de institutionele beleggers. Bij LedgerX gaan ze er vanuit dat cryptovaluta markten naast de huidige fiat valuta’s zullen coexisteren en misschien integreren binnen een meer complexe forex markt in de nabije toekomst.

Het LedgerX team bestaat uit een groep van financiële experts van Goldman Sachs, MIT en CFTC alumni. Dit team brengt een enorme schat aan ervaring mee om de Bitcoin derivaten te verwerkelijken. De directieraad bestaat uit een ex-voorzitter van de CFTC (Jim Newsome) en een ex CEO van NYMEX (Tom Lewis). LedgerX is zelf een dochteronderneming van Ledger Holdings. De moedermaatschappij van MIAX options, Miami International Holdings heeft ook een belang in Ledger Holdings.

Het belang van LedgerX voor de Bitcoin marketkapitalisatie is significant. LedgerX zal als een clearing house voor financiele instellingen op Wall Street fungeren voor het afwikkelen van o.a. Bitcoin opties. Deze opties worden met Bitcoin als onderpand afgedekt. De vraag naar Bitcoin zal enorm toenemen. Er zijn vele institutionele beleggers die graag Bitcoin willen toevoegen aan hun beleggingsportefeuille via een erkend financieel instrument. Wanneer deze nieuwe financiële instrumenten voor Bitcoin zijn gereguleerd en goedgekeurd, zal er meer en meer geld van de wereld van High Finance de Bitcoin economie binnenstromen. Dit zal een positief effect hebben op de Bitcoin prijs.

deribitTrouwens, een Nederlands Bitcoin bedrijf gespecialiseerd in het bieden van Bitcoin options is Deribit! Inderdaad, je kunt op dit platform al met Bitcoin derivaten handelen, maar dan alleen met Bitcoin. Voor meer informatie: Deribit Review!

Voor meer informatie:

CRYPTO500

Wat is Crypto500?

crypto500Goed nieuws voor de Nederlandse crypto trader! Crypto500 is een Nederlands handelsplatform voor cryptocurrencies zonder dat je jezelf hoeft te bekommeren over hoe je elke crypto moet aanschaffen en beveiligen. Je wilt graag geld verdienen met de prijs volatiliteit van Bitcoin zonder alle rompslomp om deze cryptovaluta voordelig te kopen en veilig op te slaan?

Inderdaad door bij Crypto500 in crypto’s of Bitcoin te beleggen, kun je deze verhandelen zonder deze werkelijk te bezitten. Je hoeft geen verschillende rekeningen te open bij ongereguleerde crypto ruilsites die soms hoge conversiekosten in rekening brengen. Bovendien geven deze niet de mogelijkheid om crypto’s te shortenBeleggen in CFD’s betekent dat je speculatief kunt inzetten op koersschommelingen, waardoor je kunt profiteren van het zeer volatiele karakter van cryptocurrencies.

Crypto500 streeft ernaar de hoogste veiligheidsstandaarden te implementeren en combineren een aantal geavanceerde technische en fysieke waarborgen om alle datasystemen te beschermen.

Voor meer informatie:

Gerelateerd onderwerp:

 

LITECOIN FOUNDATION

litecoin foundationLitecoin is de klassieke en is de beste cryptocurrency na Bitcoin. Litecoin is in feite de eerste en beste cloon van Bitcoin. Het muntje heeft een relatief lange ontwikkelingsgeschiedenis en kan als het kleine broertje van Bitcoin worden beschouwd. Litecoin heeft een hechte gemeenschap en een eigen stichting: Litecoin Foundation. De Litecoin Foundation is gevestigd in Singapore en bestaat uit de volgende directieleden:

Charlie Lee (de maker van Litecoin en de belangrijkste ontwikkelaar), Xinxi Wang, en Franklyn Richards. De Litecoin Foundation heeft als doel om Litecoin verder te ontwikkelen.

De stichting financiert de Litecoin ontwikkelaars van de Litecoin Core en Project groepen. Litecoin heeft geen blokketen zoals Decred of Dash waarbij een percentage van de transactiekosten worden afgeroomd voor het betalen van ontwikkelaars. De inkomsten van de ontwikkelaars van Litecoin zijn afhankelijk van donaties. De meeste werken gratis in de avonduren of alleen part-time voor het ontwikkelen van de Litecoin blokketen en het Litecoin betalingsnetwerk. De donaties die via de stichting binnen komen worden vooral gebruikt voor het betalen van salarissen van ontwikkelaars die zich volledig toewijden aan de ontwikkeling van Litecoin.

De Litecoin gemeenschap werkt onder leiding van de stichting hard aan de verdere ontwikkeling van het netwerk. Er worden vele grote stappen gezet. De belangrijkste zijn de implementatie van Segregated Witness en het Lightning Network. De Litecoin Stichting heeft ook een officiele brief gestuurd naar de directeur van Blockstream, Adam Back, voor het toevoegen van Litecoin in het Satellite project. Dit project behelst het uitzenden van de Bitcoin blokketen in de ruimte via satellieten om zo via een eenvoudige parabool antenne toegang te krijgen tot het Bitcoin netwerk zonder dat een internet verbinding vereist is. Litecoin werkt ook al aan het implementeren van de RSK smart contract technologie via een side chain op de Litecoin blockchain.

De Litecoin Foundation geeft ook informatie over wat er allemaal speelt binnen de gemeenschap en welke verbeteringen zijn toegevoegd om het protocol en de blokketen te optimaliseren. Hieronder kun je Franklyn Richards aan het woord zien in de Litecoin Developer Update video:


Litecoin wordt onderschat en vaak over het hoofd gezien vanwege nieuwe ICO’s en andere spannende nieuwe muntjes waar geld in wordt gepompt. Litecoin en Bitcoin zijn zeer compatibel en zullen samen zich verder ontwikkelen. Het is de bedoeling dat er in de toekomst makkelijk kan worden geschakeld tussen het Bitcoin en Litecoin netwerk zonder de tussenkomst van derde partijen zoals exchanges.

 

Voor meer informatie:

BLOCKSTREAM BITCOIN TECH

Blockstream is een pionier op het gebied van de blockchain technologie en de cryptografie voor gedistribueerde grootboek-technologie van Bitcoin.

blockstreamBlockstream is o.a gericht op het ontwikkelen van zijketens (sidechains) voor de blokketen van Bitcoin. Hierdoor wordt de hoofdketen ontlast en kan het Bitcoin netwerk door deze zijketens veel meer transacties verwerken. Zijketens zijn uitbreidingen op het Bitcoin netwerk die een bijzondere functionaliteit toevoegen zonder dat het nodig is dat alles onmiddellijk moet worden bevestigd en vastgelegd binnen de blokketen van Bitcoin. Deze functionaliteit is het fundament van het Lightning Network waardoor Bitcoin voor bijna niks duizenden tot miljoenen transacties per seconde zal kunnen verwerken. Bitcoin kan daardoor ook globaal in gebruik kunnen worden genomen door iedereen met een mobiele telefoon.

Tot heden is mede een internet verbinding vereist om toegang te krijgen tot het internet. Dit wordt ook vaak beschreven als een nadeel met betrekking tot het gebruik van Bitcoin. Wanneer het internet wegvalt of wordt gecensureerd dan wordt Bitcoin ontoegankelijk. Bovendien, 4 miljard mensen op onze planeet zitten nog zonder internet en vaak ook zonder een bankrekening. Vandaar dat Blockstream werkt aan een oplossing waardoor het Bitcoin niet afhankelijk meer zal zijn van het internet en de beperkingen deze heeft voor het bereiken van iedereen op onze planeet.

Blockstream Satellite:

Met behulp van een satellieten netwerk zal het Bitcoin netwerk toegankelijk en operationeel blijven en de blokketen worden bijgehouden en uitgezonden. Internet toegang is niet meer noodzakelijk en iedereen op onze wereld kan nu op gelijke voet gebruik maken van het Bitcoin netwerk. Het zal voldoende zijn om een goedkope satelliet antenne en USB kaart te hebben om in verbinding te treden met het Bitcoin netwerk.

Voor meer informatie:

BLOCKSTREAM