Nieuw! Bezoek Bitvavo! Bijzondere Nederlandse cryptobeurs met multicoin wallet ondersteuning voor o.a. Ripple en Ada!

Onderzoek naar BTC handelsvolumes

Bitwise heeft op opdracht van de Amerikaanse financiële toezichthouder, de SEC, een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van de handelsvolumes op de grootste Bitcoin exchanges ter wereld.

echte bitcoin handelsvolumes

Uit dit onderzoek van Bitwise (publicatiedatum 19 Maart 2019) is gebleken dat de grootste Bitcoin exchanges de handelsvolumes uit hun duim zuigen. De handelsvolumes die o.a. Coinbene, ChoaEX, OkEX, Bitmart, Simex, CoinTiger, Lbank, Bit-z, BitForex bestaan helemaal niet en zijn nep. Uiteindelijk zijn 96 % van alle Bitcoin handelsvolumes gewoon luchtkastelen. Volgens het onderzoek worden deze nep-gegevens klakkeloos overgenomen door sites zoals coinmarketcap.

Niettemin, wanneer de echte handelsvolumes worden bestudeerd is het gelukkig wel het geval dat de Bitcoin kapitaalmarkt gezond is en efficiënt werkt. Het betekent voor handelaren dat ze hun heil het beste op deze exchanges kunnen zoeken en dat Coinmarketcap gegevens meer kritisch gaat evalueren alvorens deze over te nemen. Exchange rating agentschappen zullen hier ook meer aandacht aan moeten besteden.

Welke Bitcoin exchanges hebben echte BTC handelsvolume?

De volgende Bitcoin spot exchanges, vaak gereguleerd, onder toezicht en met een licentie beschikken over echte Bitcoin handelsvolumes:

 • Binance, itBit, Kraken, Poloniex, Bitfinex, Gemini, Bittrex, Coinbase, Bitflyer.

Hoe zit het met de Bitcoin handelsvolumes op de Nederlandse exchanges?

bitcoin exchange handelsvolumes

De meeste Nederlandse handelsbeurzen opereren als Bitcoin makelaars en zijn in feite Bitcoin wisselkantoren. Alleen de Bitvavo Exchange en BL3P van Bitonic opereren als Bitcoin exchanges met een eigen orderboek. De handelsvolumes waren te klein om te worden opgenomen in het onderzoek. Niettemin, de Nederlandse Bitcoin exchanges en brokers opereren zeer professioneel en streven naar het verkrijgen van een licentie. Dit is op dit moment niet mogelijk aangezien het AFM nog niet over de wet-en regelgeving beschikt om een licentie uit te vaardigen aan betrouwbare en goede Bitcoin exchanges.

Voor meer informatie:

Bronnen:

BINANCE JERSEY

Binance heeft onlangs een nieuw kantoor en handelsbeurs geopend met als thuisbasis het kanaaleiland Jersey. Waarom is het gebruik van een Binance Jersey handelsrekening van belang of beter gezegd waarom zou ik als Nederlander gebruik maken van de Binance Jersey Exchange?

binance jersey exchange

De oprichting van de Binance Jersey Exchange lost het volgende probleem op: Binance.com is een van de belangrijkste en grootste handelsbeurzen voor cryptovaluta. De dagelijkse handelsvolumes zijn er enorm en Binance beschikt over een enorm aanbod van vele verschillende crypto’s. Ondanks dit feit heeft deze globaal opererende crypto exchange geen bankrekeningen kunnen verkrijgen. Binance.com is een crypto only exchange met een gespecialiseerd handelsplatform voor de cryptovaluta handel. Je kunt met een handelsrekening bij Binance.com alleen cryptovaluta verhandelen en gebruik maken van een stable coin als je winst wilt pakken in Dollars. Dit feit is een belemmering voor vele handelaren en vooral de reguliere gebruikers over de hele wereld die niet makkelijk aan bitcoins kunnen komen.

binance Jersey exchange

De oprichting van Binance Jersey (Binance.je) lost dit probleem op. Binance heeft met de lokale autoriteiten en toezichthouders een overeenkomst gemaakt en toegang gekregen tot bankrekeningen. Binance gebruikers kunnen nu een aparte handelsrekening openen bij Binance.je voor het kunnen storten en verhandelen van euro’s en andere valuta’s voor Bitcoin (ETC) en Ether (ETH). Inderdaad, Binance Jersey werkt als een aparte crypto exchange voor Binance gebruikers die als een brug dient naar het handelsplatform Binance.com. Zodra een gebruiker de gestorte euro’s heeft omgewisseld naar Bitcoin op de handelsrekening van Binance Jersey kan hij/zij ze doorsturen naar haar/zijn Bitcoin wallet op de handelsrekening van Binance.com.

Is de opening van Binance Jersey van belang voor de Nederlandse trader?

Voor vele trouwe gebruikers van Binance over de hele wereld zal dit goed nieuws zijn, maar voor Nederlanders, vooral degenen die nog geen handelsrekening hebben bij Binance.com, maakt het niet veel uit. Nederlanders hebben geluk dat er vele makkelijk te gebruiken wisselkantoren zijn die in combinatie met Binance.com kunnen worden gebruikt. Onze voorkeur gaat naar BTCdirect.

binance versus binance

Bovendien, zal Binance in 2019 concurrentie krijgen van de Bitvavo crypto exchange. Bitvavo zal een gelijkwaardige dienst kunnen leveren als Binance.com met een euro rekening. De meeste Nederlanders hoeven zich niet druk te maken over het aanmaken van een extra handelsrekening bij Binance Jersey. Ze kunnen het beter dichter en veiliger bij huis zoeken en gebruik maken van Bitvavo.

Voor meer informatie:

Bronvermelding:

XRP UNITED

xrp united exchange

XRP United is een nieuwe gereguleerde crypto exchange waarbij de cryptomunt van Ripple, XRP, als de basisvaluta wordt gebruikt in elke valutapaar. De XRP United exchange is opgezet geworden door echte Ripple fanaten die in plaats van een Bitcoin standaard streven naar een XRP standaard. Het kopen van XRP moet direct kunnen plaatsvinden in euro’s of ander fiat geld. Alle andere cryptovaluta moet je makkelijk kunnen verhandelen in XRP. Hierdoor zal de liquiditeit van XRP toenemen en kan o.a. de Bitcoin dominantie worden bestreden.

XRP maximalisme versus Bitcoin (BTC) maximalisme?

Het geeft aan de Ripple beschikt over een eigen gemeenschap en sociaal netwerk die graag XRP naar de eerste plaats wil brengen als de beste en meest gebruikte cryptomunt met de grootste marktkapitalisatie. Toch is deze zienswijze krom en hetzelfde geldt voor Bitcoin maximalisten. Ripple en XRP lossen een heel ander probleem op. Ripple heeft een andere waardepropositie voor XRP in vergelijking met Bitcoin.

Om het even kort door de bocht te formuleren: XRP, RippleNet met de InterLedger technologie concurreert uiteindelijk met SWIFT. Bitcoin concurreert uiteindelijk met de BIS in Basel en goud. Inderdaad, banken kunnen zowel de technologie van Ripple als Bitcoin integreren binnen hun eigen bedrijfsprocessen. Banken kunnen cryptovaluta rekeningen voor Bitcoin en XRP aanbieden. De Vontobel bank en Union Bank zijn twee concrete voorbeelden waar dit nu gebeurd.

Bovendien kunnen banken gebruik maken van nieuwe superieure derde generatie blockchain platforms zoals Cardano of EOS voor het werken met slimme contracten, Dapps en digital assets. Met andere woorden: meerdere uitmuntende crypto projecten en tokens met een duidelijke waardepropositie kunnen vreedzaam naast elkaar bestaan aangezien ze verschillende rollen innemen in de wereld van crypto finance. Concurrentie op het gebied van specifieke gebruikstoepassingen is altijd goed en het feit dat Ripple nu beschikt over XRP united als een echte Ripple exchange kan alleen worden toegejuicht.

Welke cryptovaluta kun je bij XRP United voor XRP verhandelen?

De volgende valutaparen worden op dit moment aangeboden:

Wat is het nadeel van XRP United?

Het feit dat XRP United een gereguleerde crypto exchange is in Estland komt met een prijskaartje. Inderdaad, XRP United staat onder streng toezicht van de Estse financiële autoriteiten. Waarschijnlijk zal XRP United zich nog moeten bewijzen aangezien handelaren met de hoogste verificatie niveau maar maximaal 50.000 euro per maand kunnen storten en opnemen. Hierdoor zal het moeilijk worden om grote handelsvolumes op te bouwen door de handelsactiviteiten van professionele handelaren. Professionele handelaren hebben geen incentive om over te stappen van bijvoorbeeld Binance naar XRP United. XRP United is nog een jonge cryptobeurs en pas sinds april 2018 actief. Hieronder kun je de launch video bekijken:

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. Voor meer informatie:

Gerelateerde onderwerpen:

Beleggen in XRP – Ripple

Waarom zou ik geld beleggen in XRP van Ripple? Wat zijn de risico’s?

beleggen in ripple xrp

Meer en meer mensen kopen XRP de cryptomunt van Ripple. Als een korte termijn handelsstrategie om meer euro’s of bitcoins te verdienen kan dit wellicht een zeer goede zet zijn. Is het ook een goede zet om XRP te kopen als een lange termijn investering?

Deze vraag is niet zo makkelijk om te beantwoorden. Laten eens nader bekijken waarom het beleggen in Ripple door het kopen van XRP niet onproblematisch is.

Het beleggen in XRP van Ripple, de plus- en probleempunten:

In de eerste plaats, is het niet mogelijk om aandelen van het bedrijf Ripple te kopen. Dit zou inderdaad een mooie lange termijn investering kunnen zijn. Het bedrijf Ripple heeft over de jaren een samenwerking opgebouwd met meer dan 200 financiële instellingen. Er is door Ripple een overlegorgaan opgericht: Global Payments Steering Group (GPSG). De GPSG zorgt voor het kader en de regels om de Ripple technologie en RippleNet te gebruiken voor het afwikkelen van grensoverschrijdende betalingen. Vooral in het Oosten (Japen) en het Midden-Oosten (Saoedi-Arabië) staan banken open voor het experimenteren met het nieuw gedistribueerd internationaal betalingsnetwerk van Ripple die onafhankelijk van het dure en inefficiënte SWIFT-netwerk werkt. SWIFT kan mede worden gebruikt door politieke en financiële repressie (zoals in het geval van Iran). Ripple heeft de technologie en samenwerkingsverbanden om daadwerkelijk een goedkoper en veel beter alternatief voor SWIFT te bieden. Hieronder kun je een video zien over de werking van RippleNet:

Een overzicht over hoe het RippleNet werkt.

Het is belangrijk om te onderstrepen dat vele belangrijke systeembanken nu samenwerken met Ripple. Waarschijnlijk zullen vele instellingen nu actief gaan sleutelen en het RippleNet integreren in hun bedrijfsprocessen met behulp van o.a. de xCurren, xVia of xRapid software van Ripple. Dit vooruitzicht biedt mogelijkheden voor een uiterst positieve XRP koers verwachting. Bovendien is het zeer waarschijnlijk dat XRP als een gereguleerde digitale asset zal worden erkend. Het kopen van XRP als een lange termijn investering is in deze context zeker interessant. Toch is er een probleem en risico met betrekking tot XRP als een lange termijn investering.

Het bedrijf Ripple heeft XRP via een pre-mine meteen uit het niets geschapen in 100 miljard eenheden. Van deze 100 miljard XRP zijn 40 miljard XRP in omloop gebracht op de markt terwijl de andere 60 miljard XRP direct onder beheer van Ripple staan. Van deze 60 miljard XRP’s zijn 55 miljard in escrow vastgezet. Ripple heeft recht om maandelijks 1 miljard XRP uit te keren en heeft zelf 5 miljard onder direct beheer. Gelukkig is Ripple een verantwoordelijke onderneming en is het uiterst onwaarschijnlijk dat Ripple XRP zal gaan dumpen op de markt. Niettemin, het wijst wel op een belangrijk pijnpunt en risico.

Ripple heeft een enorme invloed op de prijsontwikkeling en expansie van de XRP geldhoeveelheid. Ripple werkt als een soort centrale private bank en een investering in XRP is meteen verbonden aan derde partij risico’s. Bovendien, Ripple is een besloten vennootschap. Uiteindelijk is het lot van XRP in handen van het beleid van de aandeelhouders van XRP.

Chris Larsen is een van de oprichters van Ripple en beschikt over meer dan 5 miljard XRP! Hij heeft bovendien een 17% meerderheidsbelang in Ripple. Dit maakt Chris tot een van de rijkste mensen op aarde. De huidige directeur, Brad Garlinghouse, beschikt ook over 5 miljard XRP en heeft een belang van 6.3% in het bedrijf. Jed McCaleb, een van de oprichters van Ripple verliet het bedrijf in 2013 en heeft ook nog recht op 5.3 miljard XRP. Hij krijgt maandelijks een klein gedeelte uitgekeerd. De verkoop van zijn eigen XRP’s worden verder door een overeenkomst gereguleerd om een prijs dump in XRP te vermijden.

Deze problematiek is natuurlijk niet ontgaan bij financiële instellingen die samenwerken met Ripple. De XRP werkt primair als een overbruggende valuta en bij de implementatie van de belangrijkste Ripple software door banken, de Xcurrent, is het gebruik van XRP optioneel. Inderdaad, de xCurrent software kan zonder XRP werken voor het verwerken van grensoverschrijdende betalingen in verschillende valuta’s. Dit betekent dat het succes van Ripple en de implementatie van xCurrent sofware zich niet hoeft te vertalen in een daadwerkelijke grotere vraag naar XRP. Deze vraag kan meer op speculatie berusten dan op een daadwerkelijke vraag van banken. Een belangrijke vraag is dan ook welke waardepropositie XRP heeft en welke problemen er worden opgelost.

Wat is de waardepropositie van XRP?

Laten we even puntsgewijs opsommen wat de waardepropositie is van XRP en welke rol deze vervult binnen RippleNet:

 1. Onmiddellijke afwikkeling van grensoverschrijdende overboekingen tussen banken en andere financiële instellingen volgens de wet- en regelgeving ten aanzien van het internationaal betaalverkeer.
 2. Een totale vervanging of beter alternatief voor het boekhouden in Nostros en Vostros rekeningen tussen financiële instellingen.
 3. Een transactiemiddel binnen de verdere ontwikkeling van het Internet of Value, Internet of Things en gerelateerde microbetalingen.
 4. Internet tipping en online crowdfunding.
 5. Online betaalmiddel, digitaal cash.
 6. Beleggingsobject – XRP is een nieuwe digitale asset klasse.
 7. XRP kan functioneren als onderpand voor kredieten.

Conclusie over het beleggen in Ripple (XRP):

De Ripple technologie en software kan als een alternatief voor SWIFT werken op basis van bestaande lokale fiat valuta’s zonder noodzaak dat de XRP wordt gebruikt voor het afwikkelen van grensoverschrijdende betalingen. XRP komt verder met derde partij risico’s die zich kunnen vertalen in een inflatoir monetair beleid onder leiding van uiteindelijk de aandeelhouders van Ripple. Het is onwaarschijnlijk dat Ripple zich onverantwoord zal gedragen en waarschijnlijk verbonden is aan allerlei restricties van o.a. haar samenwerkingspartners. Niettemin, er kan van alles misgaan wanneer mensen over te veel geld en macht beschikken. Het beleggen in XRP is vanuit deze optiek risicovol. XRP is vanuit een puur cryptocurrency perspectief gewoonweg controversieel en staat daarbij in contrast met Bitcoin. Een lange termijn investering in Bitcoin kan daadwerkelijk gezien worden als een investering in digitaal goud.

Een lange termijn investering in XRP kan worden beschouwd als een afgeleid Ripple aandeel. Het succes van Ripple als financieel technisch software bedrijf met het verwezenlijken van een alternatief voor SWIFT zal als gevolg leiden tot een hogere Ripple aandeel koers. Dit zal zich gedeeltelijk terugvertalen in een hogere XRP koers. XRP heeft verder een duidelijke waarde propositie die interessant kan zijn voor financiële instellingen. Het is niet uit te sluiten dat Ripple met financiële instellingen verdragen zal afsluiten om een gedeelte van de XRP in escrow te herverdelen om de verdere liquiditeit te vergroten. In dit perspectief zou XRP wel eens de crypto favoriet van de banken kunnen worden, waarbij Bitcoin als een soort digitale goud reserve zal worden aangehouden. Een stille balansact van het oude financiële systeem door een investering in twee verschillende type digitale assets met ieder een unieke rol binnen een nieuw financieel paradigma? De toekomst zal het uitwijzen.

Voor meer informatie:

BAKKT

Bakkt is het duidelijke bewijs Wall Street wil meedoen met het ontwikkelen van een nieuwe gereguleerde kapitaalmarkt voor Bitcoin en crypto assets in het algemeen. Bakkt is een ambitieus project voor het verwezenlijken van een open en gereguleerd handelsplatform voor digitale activa dat wordt ontwikkeld onder leiding van de ICE (Inter Continental Exchange). Dit is het moederbedrijf van onder meer de New York Stock Exchange (NYSE). De NYSE is naar marktkapitalisatie de grootste aandelenbeurs ter wereld en wil met de oprichting van Bakkt de grootste gereguleerde handelsbeurs voor crypto assets worden.

Bakkt werkt aan een framework en de infrastructuur dat als een fundament voor de Bitcoin en cryptovaluta kapitaalmarkten zal dienen. Hierbij wordt er gekeken naar een aantal belangrijke componenten:

Er is een duidelijke focus op het implementeren en het naleven van duidelijke en consistente regelgeving waarbij de koersvorming (price discovery) en marktwerking transparant, efficiënt en betrouwbaar is. De koersontwikkeling van de markten moet betrouwbaar zijn met een overzichtelijk handelsstructuur en faciliteiten voor institutionele beleggers. Prijsmanipulatie op basis van papieren claims moet worden vermeden en het gebruik van hefbomen op het handelsplatform worden dan ook niet ondersteunt.

Bakkt zal in de loop van 2019 beginnen met de lancering van Bitcoin Futures. De termijncontracten zullen gaan over afgedekte bitcoins en de daadwerkelijke mogelijke levering van de onderliggende bitcoins.
Het gaat niet om contracten die alleen in Amerikaanse Dollars worden afgehandeld, maar over termijncontracten die daadwerkelijk over bitcoins in beheer van Bakkt gaan. Bakkt werkt dan ook aan gereguleerde opslagfaciliteiten en wil werken aan de integriteit van de Bitcoin marktwerking en de reputatie van Bakkt zelf als de beste Bitcoin exchange voor vooral het grootkapitaal van de institutionele beleggers.

Het is niet vreemd dat de oudere exchanges zoals Coinbase en Gemini hard werken aan de infrastructuur en reputatie om ook te kunnen concurreren met Bakkt voor de institutionele klanten. In de beginfase zal Bakkt eerst op de erkende Bitcoin exchanges de bitcoins op de OTC markt kopen.

Bakkt en haar invloed op de Bitcoin kapitaalmarkt?

Bitcoin en digital assets in het algemeen worden gezien als een nieuwe beleggingsklasse. De ontwikkeling van Bakkt zal stap voor stap gaan en de lancering is al een keer uitgesteld geworden. Bakkt zal in de loop van het eerste kwartaal van 2019 alleen van start gaan met Bitcoin Futures. Hiermee zal Bakkt vooralsnog eerst concurreren met de CME en de CBOE groep doordat het afgedekte bitcoin termijn contracten kan aanbieden aan institutionele beleggers. De initiële impact zal vooralsnog beperkt zijn en Bakkt moet als een ontwikkelingsproject worden gezien die een aantal jaren in beslag kan nemen waardoor stap voor stap meer en meer kapitaal naar de Bitcoin en cryptovaluta markten kan stromen op basis van de strenge vereisten en regelgeving voor institutionele beleggers.

Verdere samenwerkingsverbanden zullen hier ook een belangrijke rol gaan spelen. Bakkt werkt samen met BCG, Starbucks en Microsoft. Hierdoor kan ook verdere adoptie verder worden gestimuleerd. Dit kan verder meer kapitaal aantrekken en vooral initieel de Bitcoin kapitaalmarkt professionaliseren. Over een periode van een twee tot vijf jaar kan de impact van Bakkt cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van Bitcoin als een beleggingsklasse en cryptovaluta.

Voor meer informatie:

Bronnen:

 • https://medium.com/bakkt-blog
 • https://cointelegraph.com/news/nyse-operators-bakkt-confirms-end-of-january-launch-date-for-digital-assets-platform
 • https://www.cnbc.com/2018/11/28/bitcoin-and-digital-assets-are-here-to-stay-says-nyse-chairman.html
 • https://www.bakkt.com/

Bitcoin als beleggingsklasse

De erkenning van Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse en beleggingsinstrument.

bitcoin als beleggingsklasse

Het jaar 2018 was een zeer treurig jaar voor de koers van Bitcoin. In januari keerde de stierenmarkt zich om in een berenmarkt met voortdurende prijscorrecties met nieuwe prijsbodems doordat steeds meer particuliere beleggers en speculanten de Bitcoin kapitaalmarkt verlieten.

Vanuit een ander perspectief kan men stellen dat het afgelopen jaar 2018 een uitstekend jaar was voor de institutionele beleggers die goedkoop crypto’s willen inkopen. Ze wachten vooralsnog aan de zijkant op de juiste wettelijke kaders om te kunnen beleggen in Bitcoin. Ondanks de correcties werd het in 2018 duidelijk dat de institutionele beleggers Bitcoin als een nieuwe digitale beleggingsklasse zien.

Dit feit komt duidelijk naar voren in een intern rapport van de zakenbank Morgan Stanley: ‘Bitcoin Decrypted, A Brief Teach-In and Implications’. Bitcoin wordt volgens de onderzoekers van de bank als een alternatieve beleggingsklasse beschouwd aangezien het is opgeworpen wordt als antwoord op de problemen van het traditionele financiële systeem en als store-of-value die onafhankelijk buiten het traditionele financiële systeem 24/7 opereert. Een vereiste voor het grootkapitaal is wel dat er goede gereguleerde Bitcoin exchanges, opslagdiensten en handelsplatformen worden uitgewerkt. Inderdaad, deze worden op dit moment voor de institutionele beleggers gebouwd.

De infrastructuur voor een nieuwe beleggingsklasse:

In de eerste plaats is er Fidelity Investments. Fidelity is een onafhankelijke vermogensbeheerder met meer dan 7 biljoen Amerikaanse Dollars in haar koffers. Deze belangrijke financiële grootmacht op het gebied van vermogensbeheer zal in 2019 Fidelity Digital Assets Services lanceren. Deze dienst zal institutionele investeerders en andere beleggers de mogelijkheid bieden om te investeren in Bitcoin en andere digitale assets. Deze dienstverlening is een belangrijke stap vooruit waardoor meer en meer vermogensbeheerders hun voeten nat zullen durven maken.

Fidelity is niet de enige partij op Wall Street die een belangrijke rol wil gaan spelen in het faciliteren van de gereguleerde institutionele handel in Bitcoin. ICE (Inter Continental Exchange), het moederbedrijf van onder andere de New York Stock Exchange (NYSE), werkt op dit moment aan de lancering van Bakkt. Bakkt wil de massale adoptie van digitale activa ondersteunen door het uitbouwen van de beste infrastructuur voor het verhandelen, uitgeven en opslaan van cryptovaluta en digitale blockchain assets. Om dit te bereiken zal Bakkt werken aan een framework dat als een fundament voor o.a. gereguleerde Bitcoin kapitaalmarkten zal dienen.

ICE wordt verder gevolgd door de effectenmakelaar TD Ameritrade. Deze financiële reus werkt aan een eigen crypto exchange (ErisX). Ten slotte, de Nasdaq heeft ook bekend gemaakt dat het haar voeten nat zal maken. De NASDAQ zal Bitcoin futures aanbieden en elke Amerikaanse zakenbank zal van start gaan met een eigen crypto trading desk die gebruik zal kunnen maken van deze nieuwe mogelijkheden.

Beter laat dan nooit?

De komst van de institutionele beleggers werd gedurende de stierenmarkt in 2017 volop aangekondigd toen de CBOE en de CME Group Bitcoin Futures lanceerde. Het duwde de Bitcoin koers tot bijna over de $20.000,- grens. De koersverwachtingen werden naar boven geschroefd aangezien het institutionele geld de koers verder naar de maan zou laten schieten. Deze verwachting was veel te voorbarig. Belangstelling viel tegen. De benodigde infrastructuur en kaders waren er ook nog niet. De lancering van de Bitcoin Futures door de CME en de CBOE waren de eerste kleine stappen. De Amerikaanse beurswaakhond (SEC) keurde verder de Bitcoin ETF voorstellen af waardoor de Bitcoin koers weer nieuwe bodems opzocht.

Het kost tijd om een nieuwe beleggingsklasse beleggingsbaar te kunnen maken volgens de wetgeving en regels voor institutionele beleggers en beleggingsfondsen. Ondanks de koersdalingen is de financialisering van Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse voor het grote geld volop in ontwikkeling. Het zal waarschijnlijk nog een aantal jaren duren, maar 2019 zal pas echt het begin aankondigen van de komst van institutionele beleggers. Nu crypto de berenmarkt alle zwakke handen en partijen uit de markt jaagt, zijn de lage koersen in het vierde kwartaal van 2018 een veel betere aanleiding voor institutionele beleggers om volgens de regels voorzichtig te investeren in Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse. De oude wereld van high finance zal langzaam overstappen naar de nieuwe wereld van crypto finance.

Voor meer informatie:

Disclaimer: dit artikel is gebaseerd op vele verschillende artikels van de Bitcoin Cursus die je kunt vinden op de bestebank.org. Deze informatie is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Het is geen beleggingsadvies. Bitcoin is een volatiel beleggingsproduct. Uw kapitaal loopt risico. Vergaar eerst kennis over Bitcoin voordat u een beslissing neemt om bitcoin te kopen!

BITQIST

Wat is de visie van Bitqist? Waarom zou ik deze crypto broker gebruiken?

bitqistBitqist is opgericht geworden door een aantal crypto handelaren. Als cryptocurrency traders merkten ze op dat bijna alle beurzen claimen (of in ieder geval als doel hebben) de meest geavanceerde cryptocurrency exchange te zijn. Mensen in hun omgeving hadden echter vooral de behoefte aan een exchange die heel eenvoudig te gebruiken is. Een cryptocurrency-platform dat begrijpelijk is voor iedereen die ook zijn bankrekeningen online beheert. Bitqist is ontstaan om te voldoen aan de behoefte van deze groep mensen.

Bitqist gebruikt dan ook zo vaak mogelijk dezelfde terminologie als in het traditionele banksysteem, zodat personen die (nog) niet bekend zijn met de crypto terminologie hier zo min mogelijk last van hebben. Zo noemen ze bijvoorbeeld een Bitcoin wallet simpelweg een Bitcoin rekening. Een klant heeft van iedere cryptocurrency die ze ondersteunen een rekening. Alle transacties met betrekking tot een rekening zijn terug te vinden in het transactieoverzicht van die rekening. Een ander voorbeeld is dat klanten concepten zoals ‘markets’ niet hoeven te kennen.

Bitqist is makkelijk, vertrouwd en compleet:

bitqist eos kopenOndanks dat ze om een zo makkelijk mogelijk platform willen aanbieden, bieden ze wel een groot aantal van de functionaliteiten van een ‘meest geavanceerde Bitcoin exchange’ aan haar klanten. Naast het kunnen kopen en verkopen van cryptocurrencies kun je deze ook allemaal bij ze opslaan. Je kunt o.a. bij Bitqist op een eenvoudige manier bitcoins kopenRipple XRP kopenlitecoins kopenEOS kopen enz. Ze bieden op het moment van schrijven meer dan 140 cryptocurrencies aan. Dit is het grootste aanbod van alle Nederlandse Bitcoin beurzen. In de toekomst zullen ze ongetwijfeld nog meer cryptocurrencies gaan ondersteunen. Welke cryptocurrencies dit zullen zijn hangt onder andere af van de vraag van de klanten.

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies is bij Bitqist heel eenvoudig. Voor bijvoorbeeld het kopen een cryptocurrency dient een klant enkel de gewenste cryptocurrency te selecteren, de hoeveelheid te bepalen en aan te geven met welke cryptocurrency (rekening/wallet) hij of zij wilt betalen. Vervolgens worden de munten direct aan zijn rekening toegevoegd. Hier hoeft de klant niet op te wachten. Het minimumbedrag verschilt per cryptocurrency, maar is vaak niet meer dan 5 euro.

Verficatiebeleid & veiligheid:

Voordat een klant kan beginnen met traden, hebben ze eerst zijn of haar naam, adres, nationaliteit en geboortedatum nodig (geen identiteitsdocument). Voor meer informatie met betrekking tot ons verificatiebeleid zie: https://support.bitqist.com/hc/en-us/articles/360004663792-Why-do-I-have-to-verify-my-identity-.

De beveiliging van de rekeningen van de klanten heeft de hoogste prioriteit bij Bitqist. Naast dat ze zelf een groot aantal maatregelen hebben genomen om te zorgen dat de munten van de klanten zo veilig mogelijk zijn, bieden ze de klanten ook een aantal maatregelen waarmee ze hun account beter kunnen beschermen. Zo bieden ze onder andere two-factor authentication aan en controleren ze de accounts op verdachte activiteiten. Uit veiligheidsoverwegingen willen ze over de maatregelen die ze zelf hebben genomen niks kwijt naast dat het handelsplatform regelmatig door een derde partij onder de loep wordt genomen op het gebied van security.

Een aantal andere punten waarop Bitqist zich kan onderscheiden is dat het platform ‘mobile-friendly’ is en dat het ook veel mogelijkheden biedt om de munten die je bezit of waarin je geïnteresseerd bent te volgen (o.a. doordat ze TradingView gebruiken om prijsinformatie te visualiseren). Maak een bitqist rekening aan en ontvang 25 % korting voor 2 maanden op alle transactiekosten!

Gerelateerde beurzen:

 

LITEBIT

litebitLiteBit is een van de belangrijkste Bitcoin exchange pioniers in Nederland. LiteBit is eind 2013 opgericht met als visie om verschillende cryptovaluta aan te bieden en te ondersteunen met behulp van beheerde wallets. LiteBit probeert voor de meeste cryptovaluta wallet ondersteuning aan te bieden waardoor de klanten zich niet hoeven te bekommeren om crypto wallets.

LiteBit is opgezet geworden door een hecht team van vrienden: Sven Gooshouwer (marketing), Kenny Rokven (programmeur), Wesly van Aalst (administratie en ondersteuning). Ze merkten al snel dat er een behoefte was aan het makkelijk kunnen aanschaffen en bewaren van verschillende cryptovaluta en hebben sindsdien elk jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling en verbetering van de dienstverlening. Hierbij staat de wens van de klant voorop. LiteBit beschikt dan ook over een mooie handels- en beheeromgeving voor het verhandelen en bewaren van meer dan 55+ crypto’s. Bij Litebit kun je o.a. zonder rompslomp Bitcoin, Litecoin, Vertcoin, Ether, en Ripple XRP kopen,

Wat zijn een aantal mooie features van LiteBit?

In de eerste plaats zijn er de LiteBit credits. Dit is een interne betaalmethode voor het verminderen van transactiekosten en het verkorten van betaaltijden. Wanneer een klant een bestelling betaalt met credits worden er geen extra transactie kosten geheven. Hierdoor kan een klant veel transactiekosten en wachttijden besparen. LiteBit credits worden vaak gebruikt door handelaren die vaak kopen- en verkopen op LiteBit.

In de tweede plaats, LiteBit is gebouwd met een visie om een gemakkelijke gebruik- en handelsomgeving te bieden voor de klant waarbij er direct met iDEAL euro’s kunnen worden gestort voor de gemakkelijke aankoop van cryptovaluta. LiteBit fungeert hier voor haar klanten als een makelaar. LiteBit koopt en verkoopt cryptovaluta op de belangrijkste crypto trading platforms voor de beste koersen. Deze crypto en Bitcoin trading platforms zijn niet gebruiksvriendelijk en ingericht voor de professionele daghandelaars. Voor een particulier die graag snel en eenvoudig bitcoins wilt kopen met iDEAL is zo’n platform vaak te veel van het goede. LiteBit gebruikt geen ingewikkelde termen zoals ‘Bid’ of ‘Ask’ en zorgt niet voor onduidelijk over het plaatsen van een bestelling en mogelijke onduidelijkheid over de uitvoering van de bestelling. In plaats hiervan klikt de klant bij LiteBit op de cryptocurrency (Bitcoin) die gewenst is om te kopen, geeft de hoeveelheid aan en betaald. De cryptocurrency wordt vervolgens indien gewenst direct bijgeschreven op de beheerde wallet. Alle techniek wordt gedaan door LiteBit waardoor de klant veel tijd en onzekerheid bespaart.

In de derde plaats, LiteBit beschikt over een aparte portfolio menu. De portfolio is een hulpmiddel om de klant te helpen in het bijhouden van de aangekochte cryptovaluta en financiën. Het is de bedoeling dat elke transactie wordt toegevoegd waardoor je in detail kunt zien hoe je crypto porfolio zich ontwikkelt. Wil je gemakkelijk kunnen bijhouden hoeveel winst of verlies je per aankoop hebt geboekt? In dat geval is de LiteBit crypto portfolio dienst een echte aanwinst. Bovendien, is het zo dat je er prijsmeldingen kunt instellen waardoor je op bepaalde prijsdoelen een email ontvangt voor het aankopen of verkopen van een bepaalde cryptomunt.

Ten slotte, Litebit heeft ook een goede A- Bitcoin exhange rating gekregen van ICOrating.

Conclusie:

Litebit heeft sinds 2013 gewerkt aan een complete dienstverlening voor klanten die zonder rompslomp in Nederland met iDEAL cryptovaluta willen kopen, bewaren en beheren. We kunnen de dienst van harte aanbevelen. Waarom zou je niet gebruik willen maken van LiteBit? Wanneer je als daghandelaar actief met crypto’s of Bitcoin wilt gaan verhandelen met behulp van handelsgereedschappen en hefbomen; of wanneer een bepaalde cryptomunt niet wordt ondersteund door LiteBit. In dat geval zou je de crypto dienstverlening van Binance eens kunnen evalueren.

litebit

Zijn er alternatieven voor LiteBit?

Een mogelijk beter alternatief voor LiteBit is Bitvavo. Bitvavo ondersteunt veel meer cryptomunten en is iets eenvoudiger in gebruik. Coinmerce is ook een mogelijk alternatief, maar beschikt alleen over een trading app voor de smartphone. Voor meer informatie:

Een ander alternatief is om in te stappen in een beleggingsfonds en of gebruik te maken van de diensten van een crypto vermogensbeheerder. Hierdoor besteed je al je zorgen uit aan een derde partij. Voor meer informatie:

Anoniem Bitcoin Kopen

Hoe kan ik anoniem bitcoins kopen?

bitcoinBijna alle Bitcoin exchanges vereisen van hun klanten dat ze hun identiteit verifiëren. Het anoniem kopen van bitcoins is niet een gemakkelijke taak. In dit artikel bespreken we hoe je mogelijk anoniem bitcoins kopen kunt.

 • Je kunt gebruik maken van decentralized exchanges.
 • Je kunt gebruik maken van de p2p Bitcoin exchange Local Bitcoins.
 • Je kunt gebruik maken van de Bitcoin Bus. De BitcoinBus is een Nederlandse Bitcoin wisselkantoor waar je gemakkelijk tot € 12.000,00 zonder legitimatie bitcoins kunt kopen.

Voor het waarborgen van je privacy is verder een VPN aanbevolen en een goede Bitcoin wallet voor het veilig opslaan van de aangekochte bitcoins.

Gerelateerde artikels:

BITCOIN VS EURO

Er wordt vaker door mensen verwonderd afgevraagd waarom Bitcoin of een andere cryptovaluta als een betaalmiddel zou kunnen worden gebruikt. Meestal wordt het meteen uitgesloten dat ze ooit reguliere valuta’s zoals de euro of de dollar kunnen vervangen. Laten we dit eens nader bekijken. Hoe verhoudt Bitcoin zich versus de Euro…

Waarom zou Bitoin reguliere valuta’s zoals de euro kunnen vervangen?

eur vs bitcoinDit wordt snel duidelijk wanneer we kijken naar de euro die we nu gebruiken. De euro is een fiat valuta (d.w.z. door de staat verplicht om te gebruiken) en verder fiduciair geld (d.w.z. volledig gebaseerd op vertrouwen zonder afgedekte of intrinsieke waarde).

Tegenwoordig bestaat het vooral in de vorm van digitaal giraal geld volledig onder controle van een gesloten bankenstelsel. Giraal geld behoort tot de bank en is een tegoed van de klant op de bank. De bank kan het tegoed opeisen via een bail-in bij een kredietcrisis. Wanneer de euro in de vorm van giraal geld als betaalmiddel wordt gebruikt, dan gaat alles via de bank die impliciet alle transacties goedkeurd en kan afkeuren. Banken kunnen transacties censureren en binnen het betaalverkeer is er weinig of geen privacy meer. Euro’s komen als giraal geld in omloop doordat het bankenstelsel het bij tikt als schuld, uit het niets, als digitale nummers. Deze worden als een giraal banktegoed op de bankrekening van een kredietnemer bijgeschreven als euro’s. Het is allemaal uiteindelijk gekoppeld aan het monetaire beleid van de europese centrale bank. Een beleid dat een vastgesteld inflatie niveau nastreeft met een daaraangekoppelde stuurrente om de schulden beheersbaar en goedkoper te maken….. dit heeft koopkrachtvermindering als gevolg voor de normale burgers in de straat.

eur vs bitcoinEen reguliere betaalmiddel zoals de euro is meestal een bemiddeld betaalmiddel in handen van de bank die niet meer dient voor waardeopslag. Het bevordert daardoor de consumptie verder en het onverantwoordelijk opnemen van goedkope leningen die meestal ook nog eens aan particulieren, bedrijven, banken en overheden worden verstrekt die ze nooit hadden mogen ontvangen (voor voorbeelden zie een analyse over de kredietcrisis van 2008). Sinds deze crisis wordt alles door schuldmonetarisering (QE – geldverruimingspraktijken) in stand gehouden. Het systeem is uitgegroeid tot een parasiet met too big to jail banks en bankers die in feite gewoon doorgaan op de oude voet. Het dient de elite aan de top. Het is daarom broodnodig dat we kijken naar alternatieven waarbij cryptovaluta’s een belangrijke rol kunnen spelen wanneer de globale schuldentijdbom daadwerkelijk ontploft wanneer o.a. het vertrouwen in de Amerikaanse Dollar als wereldreservemunt verder erodeert.

bitcoin versus euroHier is vooral de Bitcoin de antithese van dit autoritair – elitair schuldsysteem en repliceert de werking van goud. Het wordt daardoor digitaal goud genoemd. Het werkt als een gezond geldstelsel en is vreemd genoeg het hardste geld wat de mensheid tot nu toe heeft uitgevonden. Inderdaad, het wordt als een hedge beschouwd buiten dit financieel systeem en de beleggers onderkennen dit nu ook. Ze staan te popelen en zetten druk …. inderdaad Wall Street werkt aan de custodial services, gereguleerde Bitcoin exchanges en financiële instrumenten om ook gebruik te kunnen maken van Bitcoin als een beleggingsobject. De Bitcoin Futures zijn eind 2017 gelanceerd door de CME. Een Bitcoin ETF komt er onvermijdelijk aan.

Bitcoin en andere cryptovaluta worden al als betaalmiddel gebruikt:

Concreet kan men nu ook zien hoe Bitcoin en Dash gebruikt worden in landen als Venezuela die te maken hebben met hyperinflatie. In Argentinië (hyperinflatie) worden er al microleningen uitgegeven met behulp van Bitcoin via de dienst verlening van Ripio – RCN netwerk. Verder is het interessant om te kijken naar Gresham’s wet toegepast op de Bitcoin, dit maakt duidelijk waarom Bitcoin als een valuta meer en meer zal worden gebruikt en dat op termijn we zelfs op een Bitcoin Standard zouden kunnen komen wanneer we onvermijdelijk een nieuwe crisis zullen krijgen in het vertrouwen in de Amerikaanse overheid over hoe ze de onbetaalbare staatsschuld kunnen aflossen. De Chinese overheid kan trouwens tijdens een conflict tussen beide superpowers gewoon Amerikaanse staatsobligaties kunnen gaan dumpen om een crisis in de Dollar te veroorzaken.

Hervorming van het geldstelsel en opeisen van financiële zelfbeschikking met behulp van Bitcoin

bitcoin versus euroWe zullen zien hoe dit zich zal uitspelen, maar voor de normale burgers is het nu mogelijk om buiten dit machtssysteem te stappen door gebruik te maken van Bitcoin of andere gedecentraliseerde cryptovaluta als een betaalmiddel. Iedereen kan nu zelf beschiken over zijn eigen cryptovaluta zonder de tussenkomst van derde partijen met de daaraan verbonden risico’s. Iedereen moet zelf de verantwoordelijkheid nemen om te leren over deze nieuwe revolutionaire technologie die daadwerkelijk de mensheid verder kan helpen. Wanneer we niet als vrije burgers gebruik maken van deze unieke kans om deel te nemen aan een beter alternatief systeem en deze op te bouwen, is het waarschijnlijk dat iedereen die binnen het oude systeem blijft tot een totalitair feodaal systeem van schuldslavernij wordt veroordeeld. De volgende crisis met bail-in en bail-out pakketen kan mogelijkerwijze iedereen uitkleden en de middenstand voorgoed uitvagen. Het hervormen van het geldstelsel is broodnodig en dat kan nu van buiten af, buiten het systeem om, dankzij de uitvinding van Bitcoin.

“None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free.”

Dit artikel is gebaseerd op de artikels van de bestebank.org met name de gratis online Bitcoin cursus.