Vergelijkende Analyse: Bitvavo vs ByBit vs Binance

19-01-2024

Vergelijkende Analyse: Bitvavo vs Binance vs ByBit exchanges. De Bitcoin en cryptocurrency-handel is een complexe wereld waarin elke keuze van een handelsplatform van cruciaal belang is. In deze vergelijkende analyse zullen we drie populaire crypto exchanges onder de loep nemen: Bitvavo, Binance en ByBit. Het doel is om professionele crypto-handelaren te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen op basis van functies, tarieven, veiligheid en algemene gebruikservaring.

Belangrijke Update (27.03.2024) met een beknopte samenvatting m.b.t. Bitvavo vs Bybit vs Binance: voor inwoners van Nederland is Binance gestopt met het bedienen van Nederlandse klanten; terwijl Bybit haar productaanbod volledig heeft ingeperkt voor inwoners van Nederland. Bybit en Binance zijn daardoor geen relevante exchange opties meer voor Nederlandse traders. Kucoin, een andere bekende concurrent van Binance en Bybit, is ook geen betrouwbare optie. Kucoin heeft zware aanklachten te verwerken van de Amerikaanse waakhonden.

Tip: een Nederlandse trader die graag wil handelen in hefbomen en derivaten heeft weinig met een vergelijking tussen Bitvavo vs Bybit vs Binance; en kan het beste direct de derivatenbeurzen van Bitmex of Deribit bezoeken. Een Bitvavo rekening kan in dit geval prima worden gecombineerd met een Bitmex of Deribit rekening voor het omwisselen van euro´s naar USDT. De aangekochte USDT op Bitvavo wordt vervolgens gestort op de respectieve handelsrekening bij Bitmex of Deribit. Ten slotte, kunnen traders ook uitwijken naar een decentrale derivatenbeurs zoals DyDx.

Bitvavo Exchange: Nederlandse Toegankelijkheid

Bitvavo heeft snel terrein gewonnen in de crypto-wereld en wordt vaak geprezen om zijn gebruiksvriendelijke interface en toegankelijkheid voor Nederlandse gebruikers. Volgens Bestebank biedt Bitvavo handel in een breed scala aan cryptocurrencies en beschikt het over een eenvoudig te begrijpen handelsplatform. De Nederlandse oorsprong zorgt voor vertrouwen en gemakkelijke toegang tot Europese markten.

Wat betreft tarieven benadrukt hetzelfde bron dat Bitvavo concurrerende prijzen hanteert, met een eenvoudige structuur die transparantie bevordert. De mogelijkheid om euro´s direct te storten is een pluspunt voor handelaren die snel willen handelen zonder extra stappen.

In 2023 heeft Bitvavo voor meer dan 34 miljard euro verhandeld in crypto. Bitvavo heeft de beste EUR handelsvolume voor o.a. BTC, ETH en andere crypto activa. Een professionele handelaar die voornamelijk wil handelen in euro handelsparen op de spotmarkt, is Bitvavo de beste keuze. Bitvavo heeft een groter handelsvolume in EUR dan Binance en ByBit.

Binance vs Bitvavo: Wereldwijde Reus in Cryptohandel

Binance is een van 's werelds grootste en meest populaire crypto-exchange met indrukwekkende handelsvolumes in de stablecoin USDT. Volgens Bitcoin Daily biedt het platform een uitgebreid scala aan cryptocurrencies en geavanceerde handelsopties. Met zijn wereldwijde aanwezigheid trekt Binance een internationaal publiek aan. Binance heeft anno 2024 wel in handelsvolumes moeten inboeten. Dit is voornamelijk te wijten doordat de Amerikaanse toezichthouders deze rogue crypto exchange hebben gekneveld volgens Bestebank. De oprichter CZ staat voor het Amerikaanse gerecht en heeft zijn positie als CEO van Binance moeten verlaten.

Een kritiek punt dat verder naar voren komt in Bitcoin Gids is dat Binance een complexer platform kan zijn voor beginners. Echter, voor ervaren handelaren biedt het een breed scala aan handelsopties, waaronder futures en margehandel. Helaas, inwoners van Nederland kunnen sinds 2023 geen rekening meer aanmaken bij Binance. Dit maakt Bitvavo en wellicht ook ByBit als de beste alternatieve exchange voor Binance voor de professionele Nederlandse handelaar.

ByBit vs Bitvavo: Gericht op Derivatenhandel

In vergelijking met Bitvavo en Binance, heeft Bitcoin Daily ByBit aangemerkt als een platform dat zich specifiek richt op de crypto-derivatenhandel. Het is vooral bekend om copy trading opties, hefboomproducten en futures-contracten in USDT. Dit maakt het aantrekkelijk voor handelaren die op zoek zijn naar meer geavanceerde handelsopties waaronder MetaTrader integratie. ByBit heeft wereldwijd de beste USDT handelsvolume als het gaat om de vele verschillende crypto futures contracten die er beschikbaar zijn. Verder dankzij de samenwerking met de Nederlandse broker SATOS B.V. is het super eenvoudig om euro´s op de Bybit handelsrekening te storten en deze om te wisselen naar USDT. De unified trading account van ByBit maakt het verder eenvoudig om meteen aan de slag te gaan met de verschillende handelsopties die het platform van Bybit aanbiedt. Belangrijk. Deze handelsopties zijn alleen toegankelijk voor Nederlanders die niet in Nederland wonen.

Een belangrijk punt van zorg bij het gebruik van ByBit is echter de complexiteit en risico's die gepaard gaan met derivatenhandel. Dit is niet geschikt voor beginners en vereist een grondige kennis van de markt.

Conclusie Bitvavo vs ByBit vs Binance

Elke crypto exchange heeft zijn eigen sterke punten en is geschikt voor verschillende behoeften. Bitvavo blinkt uit in zijn gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, veiligheid en als werelds meest liquide euro spot exchange voor de cryptohandel.

Binance biedt een breed scala aan opties en is wereldwijd bekend. Echter heeft in omvang en belang ingeboet en is niet toegankelijk voor Nederlandse traders die in Nederland wonen.

ByBit richt zich vooral op de crypto-derivatenhandel, wat het aantrekkelijk maakt voor ervaren handelaren. Bybit heeft verder alle features die een handelaar of belegger kan aantreffen op Binance. ByBit is het beste alternatief voor Binance vanuit het oogpunt van handelsopties en USDT liquiditeit. Echter, alleen voor Nederlandse traders die niet in Nederland wonen.

Bij het kiezen van een crypto exchange is het cruciaal om te overwegen waar uw prioriteiten liggen - gebruiksgemak, diversiteit aan activa, geavanceerde handelsopties of lokale toegankelijkheid. Ongeacht uw keuze is het van essentieel belang om grondig onderzoek te doen en alleen te handelen met wat u zich kunt veroorloven te verliezen. Voor de meeste Nederlandse handelaren volstaat het met de Bitvavo exchange in vergelijking met Binance en ByBit. Bitvavo beschikt over alle features die je van een veilige en liquide spot exchange voor digitale activa mag verwachten.

Echter, Bitvavo beschikt niet over derivaten en hefbomen. Een professionele handelaar die zowel wil handelen op een liquide crypto euro spot markt als een liquide USDT crypto-derivatenmarkt zou een Bitvavo met een ByBit rekening met elkaar kunnen combineren om zodoende het beste uit twee werelden te halen. Wanneer je als een handelaar in Nederland woont, kun je beter uitwijken naar Bitmex of Deribit. Je kunt een Deribit en Bitmex rekening goed combineren met een Bitvavo rekening. Bitvavo wordt gebruikt voor de USDT spotmarkt om daar euro´s voordelig om te wisselen voor USDT. Vervolgens kunnen deze op de respectieve handelsrekeningen worden gestort.

We kunnen dan ook concluderen dat bij deze vergelijkende analyse tussen Bitvavo vs Bybit vs Binance, dat Bitvavo als winner uit de bus komt als een crypto spot exchange. Als het gaat om handelsopties, bieden zowel Bybit en Binance niet veel meerwaarde. Voor de actieve handel in hefbomen en derivaten kunnen handelaren woonachtig in Nederland beter hun heil elders vinden: Bitmex of Deribit. Ten slotte, handelaren kunnen ook naar een decentrale handelsbeurs stappen, een DEX, voor de handel in hefbomen en derivaten. Dit vergt wel wat meer ervaring en technische bekwaamheid. Een goed voorbeeld van een DEX voor de handel in derivaten is DyDx.

Hoe zit het dan met Coinbase?

Coinbase heeft veel geprofiteerd met de knechting van Binance en de goedkeuring van de Bitcoin ETF producten. Verder richt Coinbase zich nu ook op de Nederlandse cryptomarkt. Voor meer informatie, lees het volgende goede en beknopte artikel over Coinbase in vergelijking met Bitvavo:

  • Coinbase vs Bitvavo

Bronnen: bestebank.org, bitcoindaily.nl, bitcoingids.com