Nieuw! Bezoek Bitvavo! Bijzondere Nederlandse cryptobeurs met multicoin wallet ondersteuning voor o.a. Ripple en Ada!

CARDANO ADA FUTURES

Wat zijn ADA Futures?

ADA futures gaan over het verhandelen van prijsafspraken. Het is een overeenkomst om op een bepaalde tijd in de toekomst een hoeveelheid ADA van de Cardano blockchain te verhandelen tegen die prijs die op een bepaald moment tussen beide partijen wordt afgesproken en vastgelegd. Het gaat om een termijncontract om ADA coins voor een bepaalde tijd en prijs te gaan kopen of te verkopen. De werking is in de praktijk eenvoudig op een handelsomgeving zoals Bitmex deze heeft ontwikkeld:

  • Als je denkt dat de koers van ADA gaat stijgen binnen een bepaalde periode (goed nieuws over Cardano), dan koop je een ADA koop future – long positie. Je maakt vervolgens winst bij elke punt stijging en verlies bij elke punt daling van de index.
  • Als je denkt dat de ADA koers gaat dalen (slecht nieuws over Cardano) binnen een bepaalde periode, dan koop je een ADA verkoop future – short positie. Wanneer je een short positie in neemt maak je winst bij de daling van de ADA koers en verlies bij een stijging van de koers.

Hoeveel winst of verlies je maakt per punt stijging of daling is afhankelijk van de contractgrootte en de ingezette hefboom. Inderdaad, ADA Futures kunnen worden gekocht met een behoorlijk hefboomeffect (1:10 bij BitMEX). Hierdoor kun je veel meer winst boeken, maar natuurlijk ook meer dan de gehele inleg verliezen! ADA futures komen met hoge risico’s en zijn niet geschikt voor een beginner!

bitmex exchange ada futuresCrypto Futures worden vaak gebruikt door ervaren cryptotraders om een positie af te dekken. Bovendien vanwege het hefboomeffect kan er met een relatief kleine investering een hoog rendement worden behaald! ADA Futures zijn verhandelbaar op de betere gespecialiseerde crypto derivatives handelsomgevingen van BitMEX.

Gerelateerde artikels: